Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΣΕ ΕΝΙΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ



Η ρωσική κυβέρνηση σκέφτεται να δαπανήσει 22 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 733 εκατομμύρια δολάρια) για ένα σχέδιο, που αφορά τη δημιουργία μιας εθνικής ταυτότητας για τη νέα γενιά και την ενθάρρυνση της καινοτομίας για τη νεολαία, όπως αναφέρει οικονομική εφημερίδα της χώρας.

Η κυβέρνηση Πούτιν θεωρεί ότι η ανάπτυξη της υψηλής τεχνολογίας και στον τομέα της καινοτομίας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητά της και πιστεύει ότι η νεολαία της χώρας πρέπει να παίζει κεντρικό ρόλο στον τομέα αυτό.

Το ρωσικό υπουργείο Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτικής για τη Νεολαία έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα για τη Νεολαία για την περίοδο 2011-2015. Εάν το πρόγραμμα εγκριθεί, θα επενδύσει 22 δισεκατομμύρια ρούβλια σε επαγγελματικό προσανατολισμό, την έρευνα μέσω διαφημιστικών εκστρατειών.

Οι συντάκτες του προγράμματος δηλώνουν ότι η στάση της νεολαίας της Ρωσίας, προς το παρόν, δεν συμπίπτει με τις απαιτήσεις στον τομέα της καινοτομίας.

Το υπουργείο υποστηρίζει πως το πρόγραμμα θα παρέχει στη Ρωσία 120.000 νέους επιστήμονες και 2.000 έργα καινοτομίας, μέχρι το 2015. Υπόσχεται, επίσης, να μειωθεί ο αριθμός των ανέργων, κάτω των 30, κατά το ήμισυ και να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής των νέων στις εκλογές σε 65%.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.