Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Νέα ιπτάμενα ραντάρ για την ρωσική Αεροπορία



Η ρωσική Αεροπορία πρόκειται να παραλάβει νέα αεροσκάφη εναέριας περιπολίας, εντοπισμού και καθοδήγησης, όπως αναφέρονται στα ρωσικά τα ιπτάμενα ραντάρ.

Τα νέα αυτά αεροσκάφη αναπτύσσονται από το εργοστάσιο Taganrog Aviation and Technical Complex της Beriev, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, επικαλούμενο πηγή της συγκεκριμένης εταιρείας.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την πηγή, η σχεδίαση του συστήματος έχει ολοκληρωθεί και το πρώτο αεροσκάφος δεν θα παραδοθεί παρά μετά από δυο χρόνια.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αναφέρονται, τα νέα αεροσκάφη θα ξεπερνούν σημαντικά σε επιδόσεις τα υπάρχοντα αντίστοιχα αεροσκάφη A-50 της ρωσικής Αεροπορίας αλλά και τα A-50EI της ινδικής.

Το πρώτο αεροσκάφος θα αναπτυχθεί στην βάση της πλατφόρμας του Il-76MD, αλλά στο μέλλον τα νέα συστήματα ραντάρ θα εγκατασταθούν σε νέα αεροσκάφη, γνωστά με την προσωρινή ονομασία «προϊόν 476».

Τα υπάρχοντα αεροσκάφη του τύπου A-50 μπήκαν σε υπηρεσία πρώτη φορά το 1985, ενώ αυτήν την στιγμή υπηρετούν 19 τέτοια αεροσκάφη με την ρωσική Αεροπορία.

Φέτος τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε ότι η Ινδία σκοπεύει να προμηθευτεί τρία αεροσκάφη A-50EI με πιθανή προαίρεση για έξι ακόμα. Η Ινδία διαθέτει ήδη τρία αεροσκάφη του ίδιου τύπου, δυο από τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.