Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Δίωξη εταιρίας για πώληση ανταλλακτικών αεροσκαφών στο Ιράν



Μια ιρλανδική εταιρία και δυο στελέχη της αντιμετωπίζουν δίωξη για την πώληση ανταλλακτικών μαχητικών αεροσκαφών στο Ιράν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διώκει μια Ιρλανδική εταιρία και δυο στελέχη της με την κατηγορία ότι εξήγαγαν παράνομα ανταλλακτικά αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής στο Ιράν, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης χθες Τετάρτη.

Η δίωξη περιλαμβάνει 27 κατηγορίες σε βάρος της εταιρίας Mac Aviation, η οποία εδρεύει στο Σλίγκο της Ιρλανδίας, και δύο μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, τους Τόμας και Σον ΜακΓκίν, σύμφωνα με το υπουργείο. Οι κατηγορίες επισύρουν ποινές κάθειρξης έως και 20 ετών.

Η εταιρία κατηγορείται ότι αγόρασε ανταλλακτικά αεροσκαφών τύπου F-5, μηχανές ελικοπτέρων και άλλα ανταλλακτικά από εταιρίες στις ΗΠΑ και τα πωλούσε στο Ιράν παραβιάζοντας τις αμερικανικές κυρώσεις.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί την Μακ Αβιέισον ότι απέκρυπτε σε ποιον μεταπωλούσε τα ανταλλακτικά και τα μετακινούσε μέσω μιας τρίτης χώρας στο Ιράν. Η συναλλαγή διεξαγόταν πιθανότατα από τον Αύγουστο του 2005, πάντοτε κατά τις αμερικανικές αρχές.

Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.