Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Οχήματα "transformers", ετοιμάζει το αμερικανικό Πεντάγωνο!



Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία οχημάτων Transformers, έκαναν επιστήμονες του Αμερικανικού Πενταγώνου, σε συνεργασία με ερευνητές από το MIT και το Harvar.Δημιούργησαν μια λεπτή σα χαρτί κατασκευή, που αλλάζει μορφή, ικανή να μεταμορφωθεί σε βάρκα ή χάρτινο αεροπλανάκι!

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα τριετούς μελέτης της DARPA ( Defense Advanced Research Projects Agency), με σκοπό να ερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας προγραμματιζόμενης ύλης, ικανής να διαμορφωθεί σε οτιδήποτε, από ένα γαλλικό κλειδί μέχρι θωράκιση σώματος. Ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός άμορφου υλικό, χωρίς ενώσεις, που να διαμορφώνει τον εαυτό του σε οποιοδήποτε σχήμα με μια εντολή.

Για την ώρα, το πρώτο αποτέλεσμα των ερευνών, ένα είδος προγραμματιζόμενου origami φτιαγμένο από άκαμπτα τουβλάκια πολυμερούς και 25 ενεργοποιητές λεπτού φύλλου. Στην πράξη, ένας προγραμματιστής δημιουργεί το επιθυμητό τρισδιάστατο σχήμα, το σύστημα το αναλύει, αποφασίζει τα βήματα που απαιτούνται για να το δημιουργήσει και προχωράει στην αναδίπλωση από μόνο του.

Οι ερευνητές ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν αυτού του είδους την τεχνολογία για να δημιουργήσουν καλύτερη θωράκιση, ανταλλακτικά που θα παίρνουν το σχήμα που χρειάζεται επί τόπου και οχήματα που να μπορούν να προσαρμοστούν σε νέο περιβάλλον εν κινήσει.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.