Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Σε εξέλιξη κοινή άσκηση ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ-Καναδά


Ξεκίνηση στην Αλάσκα χθες η κοινή άσκηση ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ-ΚΑΝΑΔΑ με την κωδική ονομασία "Vigilant Eagle 2010", θα λάβει χώρα κατά το χρoνικό διάστημα 8 με 11 Αυγούστου 2010, και θα περιλαμβάνει δυνάμεις από τον Καναδά, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με προσωπικό λειτουργίας από τα κέντρα επιχειρήσεων στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή η άσκηση έχει εγκριθεί στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής συνεργασίας που υπογράφηκε από τους προέδρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Θα διεξαχθούν δύο πτήσεις: μία από την Αλάσκα προς την Άπω Ανατολή ακολουθούμενη από μία που θα προέρχεται από την Άπω Ανατολή με προορισμό την Αλάσκα. Και οι δύο πτήσεις θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή.

Το σενάριο της άσκησης θα περιλαμβάνει την κατάληψη ενός αμερικανικού πολιτικού αεροσκάφους απο τρομοκράτες, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στις επικοινωνίες με τις αρχές. Το σενάριο της άσκησης θα δημιουργήσει μια κατάσταση που απαιτεί τόσο από την ρωσική πολεμική αεροπορία, όσο και από τη NORAD, να ακουλουθήσουν το πολιτικό αεροσκάφος με μαχητικά αεροσκάφη.

Στη άσκηση θα λάβουν μέρος AWACS τύπου E-3B και Α-50, από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, τα οποία θα συμμετάσχουν μαζί με μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισης και εναέρια τάνκερ από τις δύο χώρες, σε κοινές δραστηριότητες.

Η είδηση όμως της τελευταίας στιγμής όπως μεταδίδουν τα Ρωσικά μέσα,είναι η από κοινού άσκηση των Αμερικανικών Raptor με Ρωσικά Mig-31 κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.