Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Έντονη Ισραηλινή διαμαρτυρία για την πώληση ρωσικών πυραύλων στη Συρία


Επίσημη διαμαρτυρία στη Ρωσία αναμένεται να υποβάλλει το Ισραήλ σχετικά με την προγραμματισμένη πώληση στη Συρία σύγχρονων πυραύλων Yakhont αξίας 300 εκατ. δολαρίων.

Η υλοποίηση της συμφωνίας για την πώληση στη Συρία των πυραύλων Yakhont ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, ο οποίος τόνισε στο πρακτορείο RIA ότι η συμφωνία αυτή υπεγράφη το 2007 και ότι σε αυτήν αντιδρούν οι ΗΠΑ, σύμμαχος του Ισραήλ.


«Η πώληση αυτή περιπλέκει την κατάσταση. Δεν ευνοεί τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Θα μεταφέρουμε στη Ρωσία τις θέσεις μας» φέρεται ότι δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβινγκτορ Λίμπερμαν στην ισραηλινή εφημερίδα Hayom.

Ο Σερντιούκοφ δήλωσε την Παρασκευή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι οι ΗΠΑ φοβούνται πως τα όπλα αυτά ίσως καταλήξουν σε χέρια «τρομοκρατών» -αναφορά στη Χεζμπολάχ, η οποία αιφνιδίασε το Ισραήλ πλήττοντας με πύραυλο πολεμικό της πλοίο το 2006.



Ο Λίμπερμαν τόνισε ότι ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μόσχα αυτόν τον μήνα για να υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, αναφέρθηκε στο θέμα των πυραύλων, «αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά».

Η Ρωσία, η οποία δημιουργεί στόλο μη επανδρωμένων αεροσκαφών ισραηλινής κατασκευής, ικανοποίησε πρόσφατα το Ισραήλ, υποσχόμενη να μην προχωρήσει στην πώληση αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στο Ιράν, εφόσον επιβλήθηκαν νέες κυρώσεις από τον ΟΗΕ για το πυρηνικό του πρόγραμα.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.