Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλη αντιαμερικανική διαδήλωση στο Αφγανιστάν.Πυροβολισμοί και τραυματίες


Στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν έγινε μαζική αντιαμερικανική διαδήλωση στην οποία πήραν μέρος τουλάχιστον 10 χιλιάδες άνθρωποι.
Οι διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά αντιαμερικανικά και αντικυβερνητικά συνθήματα

Αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν εκατοντάδες Αφγανούς που διαδήλωσαν στην Καμπούλ εναντίον Αμερικανού φανατικού πάστορα ο οποίος σχεδίαζε να κάψει αντίτυπα του Κορανίου στη Φλόριντα. Τα σχέδια του πάστορα, αν και ματαιώθηκαν, προκάλεσαν «ζημιές» σύμφωνα με τον στρατηγό Πετρέους.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν άσπρες σημαίες -σύμβολο των Tαλιμπάν όταν ήταν στην εξουσία- και φώναζαν: «Θάνατος στην Αμερική».

Πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν να φτάσουν στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, μετέδωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αστυνομία απάντησε με πυροβολισμούς στον αέρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Η αστυνομία ελέγχει την κατάσταση. Αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να ηρεμήσουν το πλήθος» δήλωσε ο Ζεμαράι Μπασάρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Τις προηγούμενες ημέρες Αφγανοί κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά των σχεδίων του πάστορα.

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους δήλωσε ότι η απειλή του πάστορα από την Φλόριντα να κάψει αντίτυπα του Κορανίου έθιξε τα αμερικανικά συμφέροντα στο Αφγανιστάν, αν και το σχέδιο δεν πραγματοποιήθηκε τελικά.

«Υπάρχουν ζημιές» σημείωσε ο στρατηγός Πετρέους, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό κανάλι ABC, αναφερόμενος στις συνέπειες της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβε το σχέδιο του πάστορα.

«Έχετε δει αυτές τις ζημιές. Έχετε δει, έχετε ακούσει τις διαμαρτυρίες εδώ στο Αφγανιστάν. Υπάρχουν ήδη ριζωμένες εικόνες στις συνειδήσεις αν και δεν υπάρχουν εικόνες μιας εμπρηστικής πράξης όπως αυτή του καψίματος ενός Κορανίου» πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατηγός.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.