Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μαζόχες οι Λετονοί.Ψήφισαν υπέρ του ΔΝΤ!!!!


Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται το κεντρώο "Αρμονία-Κέντρο", που εκπροσωπεί τη ρωσόφωνη μειονότητα και παίρνει περίπου το 25% των ψήφων. Η Συμμαχία Πράσινων και Αγροτών εξασφαλίζει περίπου το 20% των ψήφων.

Ο πρόεδρος Βάλντις Ζάτλερς θα αναθέσει στον Ντομπρόβσκις το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, πιθανώς με τους Πράσινους και την ακροδεξιά Εθνική Συμμαχία, που εξασφάλισε περίπου το 7% των ψήφων.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η κυβερνητική συμμαχία θα ελέγχει τις 60 από τις 100 έδρες του κοινοβουλίου, στο οποίο θα εκπροσωπηθούν πέντε κόμματα.

"Υπάρχει ξεκάθαρη βάση για την υφιστάμενη συμμαχία ώστε να συνεχίσει το έργο της, αλλά θα συνομιλήσουμε και με άλλα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο", δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το βασικό έργο της νέας κυβέρνησης θα είναι η σύνταξη του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2011, που θα πρέπει να περιλαμβάνει περικοπές δαπανών ύψους 770 εκατομμυρίων δολαρίων, πέραν των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί ήδη από το Μάρτιο του 2009, όταν ανέλαβε την εξουσία ο Ντομπρόβσκις.

Η κυβέρνηση της Λετονίας εφαρμόζει ένα ευρύ πρόγραμμα μείωσης δαπανών και δομικών αλλαγών, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος, σύμφωνα με τους όρους που έθεσε το ΔΝΤ και τη Ευρωπαϊκή Ένωση για την χορήγηση δανείου ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων Ευρώ.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.