Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Πανικός στην κυβέρνηση και επίδομα ελεημοσύνης λόγω Δημαρά





Σοφία Βούλτεψη


Περιμέναμε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της Eurostat για το έλλειμμα, αλλά αυτό που δημοσιοποιήθηκε χθες ήσαν οι τελευταίες προ των εκλογών δημοσκοπήσεις.Και από τα γκάλοπ προκύπτει ότι η ατμόσφαιρα είναι βαριά για την κυβέρνηση, που σε μια σπασμωδική κίνηση πανικού, με μια καθαρά προεκλογική «παροχή», προσπαθεί όχι πλέον να κάνει αξιοπρεπή εμφάνιση στις περιφερειακές εκλογές, αλλά να σωθεί από την απόλυτη καταστροφή.

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Γιάννη Δημαρά να προηγείται από τον πρώτο γύρο, γεγονός που έχει προκαλέσει έναν άνευ προηγουμένου πανικό, καθώς το πολιτικό σκηνικό αλλάζει άρδην.

Ο Γιάννης Δημαράς καλπάζει, εισπράττοντας όλο το κύμα της αντίδρασης και της αμφισβήτησης αυτών που πραγματικά διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας, ενώ την ίδια ώρα η Κομισιόν προσφέρει την τελευταία της υπηρεσία προς την κυβέρνηση: Την απόλυτη σιωπή!

Τίποτε δεν έχει αλλάξει στην συμπεριφορά των εταίρων μας και δανειστών μας. Συνεχίζουν να παριστάνουν δήθεν τους ιππότες, αποφεύγοντας κάθε φορά να παρεμβαίνουν όταν η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Μέχρι στιγμής, όχι μόνο δεν έχουν αντιδράσει στην προεκλογική παροχή -ελεημοσύνη των 100 εκ ευρώ προς 500 χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχους, αλλά χθες η Eurostat εξαίρεσε την Ελλάδα από τις ανακοινώσεις της για τα ελλείμματα των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την προεκλογική κυβερνητική εξαγγελία, οι συνταξιούχοι θα λάβουν – στο τέλος Δεκεμβρίου – από 100 ως 300 ευρώ. Αλλά ουδείς είναι πλέον βέβαιος ότι και αυτή η ισχνή παροχή θα δοθεί μετά την ανακοίνωση – όποτε αυτή γίνει – του ύψους του ελλείμματος. Μια παροχή που τελικά προβλέπεται για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή για συμπολίτες μας των οποίων παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Την ίδια ώρα, τα χρέη των δημοσίων φορέων διευρύνονται, ο αναπτυξιακός νόμος ακόμη αναμένεται (από πέρσι), θέτοντας σε κίνδυνος και τις «γρήγορες επενδύσεις» και με το Κατάρ βρισκόμαστε πάντα σε μακρόσυρτες συζητήσεις από… εδώ ως την Ντόχα!

Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις για το προεκλογικό μπόνους. «Δεν ξέρω αν είναι δήλωση μετάνοιας ή δήλωση και πάλι εξαπάτησης των πολιτών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. «Δεν μασάμε», ήταν η απάντηση της κ. Παπαρήγα. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε ο κ. Καρατζαφέρης. Για προεκλογικό μανδύα μίλησε ο κ. Τσίπρας. «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», ήταν το σχόλιο του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Χατζησωκράτη.


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.