Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Δεύτερη σερί αποτυχία του Αμερικανικού εναέριου Laser


Ένα διαμορφωμένο Boeing Co 747 εξοπλισμένο με ένα ισχυρό λέιζερ απέτυχε να καταστρέψει εχθρικούς βαλλιστικούς πυραύλους παρά το γεγονός ότι τους εντόπισε από την θερμότητα των καυσίμων του.Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει το σύστημα εκτόξευσης δεσμίδας laser.Αποτέλεσμα,η δεύτερη συνεχόμενη αποτυχημένη δοκιμή του συστήματος δήλωσε αξιωματούχος του πενταγώνου

Η Boeing είναι κύριος ανάδοχος του έργου, ενώ η Northrop Grumman προμηθεύει το λέιζερ υψηλής ενέργειας και η Lockheed Martin Corp έχει αναπτύξει την ακτίνα και τον ελέγχο πυρός του συστήματας.


Στον προϋπολογισμό του 2011,ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο έγκριση επιπλέον χρηματοδότησης 98.600.000 $ για το σύνολο της κατευθυνόμενης έρευνας για την ενέργεια συμπεριλαμβανομένου και του εναέριου Laser.


"Η πραγματικότητα είναι ότι θα χρειαστούμε ένα κάτι σαν λέιζερ 20 έως 30 φορές πιο ισχυρό από το Χημικό λέιζερ του αεροπλάνου και να είναι σε θέση να πάρει οποιαδήποτε (ασφαλής) απόσταση από το σημείο εκτόξευσης πυρός,"είπε ο Gates είπε στην Βουλή των αντιπροσώπων Η τεχνολογία αυτή δοκιμάζεται τώρα για άλλες πιθανές εφαρμογές της αντιπυραυλικής άμυνας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από πυραύλους που θα μπορούσαν να επιτίθενται με χημικά, βιολογικά ή πυρηνικές κεφαλές.

Η MDA δήλωσε στην ιστοσελίδα της ότι οι υπάλληλοι θα ερευνήσουν την αιτία της «αποτυχίας μετάδοσης» του Airborne Laser που έγινε αργά την Τετάρτη στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καλιφόρνιας.

"Η απόδοση μιας βαλβίδας στο σύστημα λέιζερ είναι υπό εξέταση", ανέφερε η δήλωση.

Η MDA εξακολουθεί να θεωρεί πως η κατευθυνόμενη ενέργεια "με οποιαδήποτε μορφή," πιθανώς ένα λέιζερ στερεάς βάσης θα δώσει πολλές δυνατότητες στην πυραυλική άμυνα.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.