Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Η Θράκη: το πρώτο θύμα των μεγάλων αλλαγών?


Η Θράκη είναι η απαρχή των μεγάλων αλλαγών που προετοιμάζονται για την Βαλκανική, ελέω μίας απίθανης κουστωδίας - μίγματος κυβερνώντων και διανοουμένων που αδυνατούν να κατανοήσουν τα αυτονόητα των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων
Σημεία και τέρατα γίνονται στη Θράκη.

Προωθείται πυρετωδώς η δημιουργία αμιγώς τουρκόφωνων περιοχών στις οποίες η παρεμβατικότητα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής τείνει να γίνει αποκλειστικός και υπέρτατος νόμος.
Η διαδικασία αυτή υλοποιείται μέσω τοπικών αντιπροσώπων (σε κάθε χωριό τουλάχιστον ένας): Καλοπληρωμένοι «πράκτορες» οι οποίοι δίνουν αναφορά για οτιδήποτε συμβαίνει στην περιοχή τους.


Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται ακούραστα και οι κυρίες του υπουργείου «Παιδείας και Μάθησης», Διαμαντοπόυλου-Δραγώνα, με τα συνεχή συνταγματικά τους πραξικοπήματα
Τα όσα γίνονται στην Θράκη εντάσσονται μέσα στο γενικότερο στρατηγικό σχέδιο της Νέας Τάξης για τον τεμαχισμό της Ελλάδας.

Η Θράκη είναι ο «πιλότος»: Καλλιεργούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και τα «ερείσματα» (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά) τα οποία θα αποσπάσουν τη Θράκη από την Ελλάδα, θα την καταστήσουν ένα ανεξάρτητο δήθεν κράτος, συνακόλουθα θα την προσδέσουν στην Τουρκία.

Το «εργαλείο» αυτού του εγκλήματος είναι ο «Καλλικράτης».

Το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι ένα μελετημένο στρατήγημα της Νέας Τάξης: χωρίζει την Ελλάδα σε 13 ανεξάρτητα δουκάτα, δηλαδή, με σημερινούς πολιτικούς όρους, «προτεκτοράτα».

Η «αυτοδιάθεση» των περιφερειών δεν έχει καμιά σχέση με εθνικό κράτος, είναι το εντελώς αντίθετο: διάσπαση και κατάτμηση του εθνικού κράτος, πισωγύρισμα στα «δουκάτα» της φεουδαρχίας.

Τα «δουκάτα» σήμερα είναι προτεκτοράτα των ισχυρών του χρήματος και των μεγάλων διεθνών μαφιών: κρατικών μαφιών ή ιδιωτικών…

Το πείραμα στα Βαλκάνια απέδωσε καρπούς. Τώρα προωθείται και στην Ελλάδα με «εργαλείο» το σχέδιο «Καλλικράτης».

Ένα «εργαλείο» γίνεται πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε κατάλληλο «έδαφος» και «συνθήκες».

Τη γονιμότητα του «εδάφους» και των «συνθηκών» τη διασφαλίζει ένα άλλο καταχθόνιο «εργαλείο»: Η ιθαγένεια στους λαθραίους αλλοδαπούς, το κεντρικό αυτό νεοταξικό στρατήγημα εισβολής και εποικισμού της χώρας μας από ξένους.
Με αυτό το καταχθόνιο και εφιαλτικό στρατήγημα δεν διαλύονται και ισοπεδώνονται, απλώς, τα πάντα, αλλά κατασκευάζονται και «πληθυσμοί» ανάλογα με τα συμφέροντα και τα στρατηγικά σχέδια των νονών του πλανήτη.

Η εισβολή αλλοδαπών και η Ιθαγένεια είναι η υδρογονοβόμβα εναντίον της Ελλάδας.
Ο «Καλλικράτης» είναι η ανασύσταση των ερειπίων της υδρογονοβόμβας: Η κατάτμηση της Ελλάδας, η κατασκευή προτεκτοράτων και η πρόσδεση κάποιων από αυτά σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα και διεθνείς μαφίες του χρήματος.
Και μόνο αυτά (Ιθαγένεια-Καλλικράτης) αποδείχνουν περίτρανα ότι αυτή η κυβέρνηση εκτελεί συνειδητά τα «συμβόλαια θανάτου» της Ελλάδας.

Σήμερα η Θράκη. Αύριο η Μακεδονία και η Ήπειρος… Στη Θράκη ο στόχος υλοποιείται με πυρετικούς ρυθμούς. Εδώ συνειδητά η κυβέρνηση προωθεί την τουρκοποίηση της περιοχής.
Στην πρωτοπορία βρίσκονται τα παραρτήματα του Σόρος και των διεθνών μαφιών: το υπουργείο «Παιδείας και Μάθησης», καθώς και τα ποικίλα «ιερατεία» των διανοουμένων: Από τα «αριστερά» ιερατεία μέχρι τα δήθεν «πατριωτικά»: Οι θαυμαστές του «οράματος» Νταβούτογλου!!!

Το «όραμα» Νταβούτογλου υλοποιείται στη Θράκη. Και έτσι αποκτάει «σημαδιακή» συνιστώσα η νταβουτολαγνεία κάποιων «φιλοσόφων»: Σημειολογία που αποκαλύπτει και εξηγεί πολλά για το έργο και το ρόλο τους…

Στη Θράκη υλοποιείται το «δόγμα» Νταβούτογλου από την κυβέρνηση και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο από τις κυνικές και ξεδιάντροπες κυρίες (Διαμαντοπούλου-Δραγώνα): Ιέρειες των νεοταξικών ιδεολογημάτων, οι οποίες έχουν αναλάβει το «συνταγματικό καθήκον» να αναδιαμορφώσουν τη δομή του κράτους στη Θράκη και την ιδεολογική «δομή» ολόκληρης της Επικράτειας…

Και οι Γιανναράδες γράφουν ύμνους θαυμασμού για τα ιμπεριαλιστικά «οράματα» της Τουρκίας… Μα, τέτοια πολιτική τύφλα; Ή είναι η «τύφλα» του εξαγορασμένου ακαδημαϊσμού…

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

«Σχιζοφρενική» η στάση της Ρωσίας στο Ιράν, λέει ο Ρ. Γκέιτς



«Σχιζοφρενική» χαρακτήρισε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, τη στάση της Ρωσίας απέναντι στο Ιράν, μια χώρα που η Μόσχα θεωρεί ταυτόχρονα ως απειλή για την ασφάλειά της, αλλά και ως εμπορικό εταίρο της.

«Αναγνωρίζουν την απειλή για την ασφάλεια που αντιπροσωπεύει το Ιράν αλλά υπάρχουν επίσης οι εμπορικές δυνατότητες και, ειλικρινά, δεν είναι οι μόνοι στην Ευρώπη», σχολίασε ο Γκέιτς μιλώντας σε επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας και καταγγέλλοντας τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ιράν και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτώμενος για αυτήν την αντίφαση από ένα γερουσιαστή, ο Γκέιτς απάντησε: «Μόλις βάλατε το δάχτυλο σε ένα είδος σχιζοφρενικής προσέγγισης εκ μέρους της Ρωσίας». Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον που θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα. Στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνεται και το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Προειδοποιήσεις Γκέιτς για το Ιράν
Η αμερικανική αντικατασκοπεία έχει στοιχεία που δείχνουν ότι το Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ευρώπη «με πολλούς, ακόμα και με εκατοντάδες» πυραύλους, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς.

Επικαλούμενη την εντεινόμενη ιρανική πυραυλική απειλή, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο σχέδια για αναβάθμιση των αμυντικών αντιπυραυλικών συστημάτων στις θαλάσσιες και χερσαίες βάσεις της στην ευρύτερη περιφέρεια της Ευρώπης.

«Ένα από τα στοιχεία της αντικατασκοπίας, που συνέβαλε στην απόφαση αυτή ήταν η διαπίστωση ότι εάν το Ιράν εξαπέλυε επίθεση με πυραύλους στην Ευρώπη, δεν θα εκτόξευε απλά ένα ή δύο πυραύλους, ούτε μερικούς», ανέφερε ο Γκέιτς στη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.

«Θα ήταν πιθανότερο μία επίθεση με ομοβροντία πυραύλων, όπου θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλούς, ακόμα και εκατοντάδες πυραύλους», πρόσεσε ο Ρόμπερτ Γκέιτς.

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι τα αναβαθμισμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που αναπτύσσονται «θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προστατεύσουμε τους στρατιώτες μας, τις βάσεις μας, τις εγκαταστάσεις μας και τους συμμάχους μας στην Ευρώπη».

Ο Γκέιτς ανέφερε ότι η αναβάθμιση των αντιπυραυλικών συστημάτων έως το 2020 είναι κρίσιμη όχι μόνο λόγω της απειλής από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, αλλά επίσης διότι -όπως είπε- «νομίζω ότι μέχρι το 2020 μπορεί να δούμε τέτοια απειλή και από άλλα κράτη, ιδιαιτέρως εάν δεν επιτύχουμε να σταματήσουμε το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».


Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

Πάνω από 50 PAK FA θα παραλάβει η Ρωσία μετά το 2016




Σύμφωνα με δήλωση του Vladimir Popovkin, ανώτατου αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου άμυνας, η Ρωσία πρόκειται να παραγγείλει σε πρώτο στάδιο αρκετές δεκάδες μαχητικών 5ης γενιάς PAK FA, τουλάχιστον σε 50 μονάδες. Ο Popovkin συμπλήρωσε επίσης ότι τα πρώτα έξι με 10 αεροσκάφη θα αγορασθούν μετά το 2012

Όπως δήλωσε ο Popovkin το PAK θα είναι ανώτερο του Αμερικανικού ανταγωνιστικού F-22 Raptor.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος επισκέφτηκε την Ρωσική βάση ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη του T-50, δήλωσε ότι το νέο Ρωσικό υπερμαχητικό 5ης γενιάς θα είναι έως και 3 φορές φθηνότερο από τους δυτικούς ανταγωνιστές του!!!




Οι Ρώσοι θεωρούν στρατηγικής σημασίας όπλο το μαχητικό 5ης γενιάς.
Για τον λόγο αυτό ο Πούτιν ανέφερε ότι η χρηματοδότηση του project είναι εγγυημένη και ήδη η κατασκευάστρια εταιρεία έχει λάβει προκαταβολικά πάνω από 30δις ρούβλια.


Ο Ρώσος πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι με τον εκσυγχρονισμό και τις αναβαθμίσεις που έχουν προγαραμματίσει για το αεροσκάφος, ο χρόνος ζωής του θα αυξηθεί σε 30-35 χρόνια.

Ακόμα αναφέρθηκε ότι το PAK θα παραδοθεί στην Ρωσική Π.Α το 2015 , θα φέρει υπερσύγχρονους νέας γενιάς πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους, πυράυλους εναντίων πλοίων και 2 κανόνια 30mm.

Τέλος το βεληνεκές του αεροσκάφους θα είναι 5.500 χλμ ενώ οι Ρώσοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι θα είναι ένα αμιγώς stealth μαχητικό.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

Υπο πίεση ο τουρκικός στρατός στο Κουρδιστάν



Το Κουρδικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα έχει αρχίσει να ασκεί πίεση στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Κουρδιστάν, με σκοπό να καταρρακώσει το ηθικό του και να αντιληφθούν πλέον όσοι υπηρετούν εκεί ότι αντιμετωπίζονται από το λαό ως στρατός κατοχής.

Μετά από καταγγελίες αξιωματικών που υπηρετούν στην πόλη Βαν ότι οι γυναίκες τους δέχονται παρενοχλήσεις και επιθέσεις από αγνώστους, μετά από ομολογίες γυναικών αξιωματικών που υπηρετούν σε φυλάκια του Τούντζελι ότι οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στα χωριά και τις κωμοπόλεις, προχθές, στην κωμόπολη Σεμντίνλι, νεαροί έκαψαν δυο οχήματα που ανήκαν σε εμπόρους ιδιώτες και μετέφεραν ψωμί και τρόφιμα στο στρατόπεδο, για το συσίτιο των στρατιωτών.

Χθες, Κούρδοι αντάρτες σταμάτησαν και πυρπόλησαν τέσσερα ιδιωτικά φορτηγά που μετέφεραν άμμο στο στρατόπεδο Άκτουτουν, για οικοδομικές εργασίες που γίνονται εκεί.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο δέχτηκε επίθεση από Κούρδους αντάρτες, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 17 Τούρκοι στρατιώτες.

Tμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

US Army: Βήμα σημειωτόν στις αναβαθμίσεις των Μ109 ΡΙΜ


Ο Αμερικανικός Στρατός αποφάσισε να προχωρήσει στην αναβάθμιση των πυροβόλων Μ109 ΡΙΜ (Paladin Integrated Management) με χαμηλότερο ρυθμό, προκειμένου να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις που αφορούν στην απόκτηση ενός νέου αυτοκινούμενου πυροβόλου.

Ο Στρατός είχε θέσει ως στόχο να διαθέτει έτοιμα προς επιχειρησιακή χρήση 440 πυροβόλα, μαζί με το όχημα ανεφοδιασμού με πυρομαχικά στο πεδίο της μάχης.

Στόχος είναι να δοθεί περισσότερος χρόνος στον Στρατό και τα ειδικά κέντρα αξιολόγησης, να θεωρήσουν τις λύσεις για ένα μελλοντικό σύστημα αυτοκινούμενου πυροβόλου σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Το περασμένο έτος, ο Αμερικανικός Στρατός, έπειτα από τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες παραγωγής νέων αυτοκινούμενων πυροβόλων, αποφάσισε να θέσει ως υψηλή προτεραιότητα την παραγωγή ρυμουλκούμενων πυροβόλων.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωσή του ότι το πρώτο μοντέλο του νέου χερσαίου οχήματος μάχης (Ground Combat Vehicle) θα ήταν αποκλειστικά για τη μεταφορά πεζικού, οι προσπάθειες για την απόκτηση σύγχρονων αυτοκινούμενων πυροβόλων κατευθύνθηκαν προς το πρόγραμμα ΡΙΜ.

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

Εβραϊκό λόμπι ΗΠΑ: Να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ



Μια ομάδα Νεοσυντηρητικών προτείνουν στην αμερικανική κυβέρνηση να αποβάλλουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ

Ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ που είναι ενταγμένοι στο συντηρητικό χώρο και ηγετικά στελέχη των Νεοσυντηρητικών, μετά το αιματηρό επεισόδιο της 31 Μαιου στο Μαβί Μαρμαρά, πέρασαν στην αντεπίθεση εναντίον της Τουρκίας. Οι Νεοσυντηρητικοί, που επικρίνουν τις επιλογές του Ερντογάν και του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ σε σχέση με τη Χαμάς αλλά και σε σχέση με την πρωτοβουλία που πήρε από κοινού ΜΕ τη Βραζιλία για το εμπλουτισμένο ουράνιο της Τεχεράνης, ζητούν ακόμα και την αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.
Το Ινστιτούτο Εβραικών Υποθέσεων Ασφαλείας JINSA, που διατηρούσε στενές σχέσεις με τον τουκρικό στρατό ήταν κάποτε από τους σφοδρούς υποστηρικτές της Τουρκίας, σε έκθεση που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες, υπενθύμισε στους αρμοδίους ότι η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες που αφορούν τα θέματα του Ιράν και της (ισλαμικής) τρομοκρατίας.

Στην εν λόγω έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
"Αν η Τουρκία θέλει να γίνει όπως το Ιράν, η Χαμάς, η Βραζιλία (ή όπως και η Βενεζουέλα στο μέλλον), με τις οποίες διατηρεί στενές σχέσεις, αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες του ΝΑΤΟ στις οποίες έχει πρόσβαση είναι σε επικίνδυνα χέρια (όπως και τα οπλικά συστήματα δυτικής τεχνολογίας που διαθέτει η χώρα αυτή)."
Επίσης αναφέρεται στην έκθεση ότι θα πρέπει οι αρμόδιοι να αρχίσουν να σκέφτονται πολύ σοβαρά την αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, πριν από αυτό όμως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναθεωρήσουν το πάγωμα της στρατιωτικής συνεργασίας με την Άγκυρα.

Στη Συμβουλευτική Επιτροπή του JINSA συμμετέχουν ο Richard Perle (πρόεδρος), ο πρώην διοικητής της CIA James Woolsey και ο πρώην Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, John Bolton, υποστηρικτές όλοι τους της επιχέιρησης εναντίον του Ιράκ, το 2003.
Από την άλλη πλευρά, εφημερίδες των Νεοσυντηρητικών, όπως η Wall Street Journal, η Weekly Standard και η National Review, συνεχίζουν τα επικριτικά άρθρα εναντίον του ΑΚΡ, αρθρα που ξεκίνησαν να δημοσιεύουν μετά την 31η Μαιου.
Ενδεικτικά, ο Stephen Schwartz, συντάκτης της Weekly Standard, αναφέρει σε άρθρο του ότι “Η Τουρκία έχει αναγορευθεί σε σημαντικό σύμβολο του παγκόσμιου ριζοσπαστικού Ισλάμ, ενώ ο Daniel Pipes, συντάκτης του National Review, επανέλαβε τις εκλήσεις του JINSA για αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

Το Πεκίνο "παγώνει" τις σχέσεις του με την Άγκυρα;



Οι παρενέργειες από την "ναυμαχία της Γάζας" συνεχίζονται και μάλιστα από την Κίνα αυτή την φορά. Έτσι η Κίνα προχώρησε σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχωρά η Κίνα που έθεσε εκ των πραγμάτων τις σινοτουρκικές σχέσεις στον «πάγο»: Το Πεκίνο εξετάζει να σταματήσει την έκδοση θεωρήσεων τουρκικών διαβατηρίων (βίζες).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet», οι κινεζικές Αρχές φοβούνται πως, μετά το αιματηρό περιστατικό στα ανοιχτά της Γάζας στα τέλη Μαΐου, είναι πιθανή κάποια τουρκική δραστηριότητα στις περιοχές των τουρκόφωνων Ουιγούρων.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ, έχει φθάσει τουρκική διπλωματική αποστολή, για να συζητήσει με μέλη του εβραϊκού λόμπι, αλλά καμία εβραϊκή οργάνωση ή συντεταγμένη ομάδα εβραϊκών συμφερόντων δεν δέχεται να κάνει καμία συνομιλία.

Στέλεχος του εβραϊκού λόμπι είπε χαρακτηριστικά «είναι πια πολύ αργά, δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Σε ότι αφορά τους Κινέζους, είναι βέβαιο ότι "έχουν βάλει το δάκτυλό τους" οι Ισραηλινοί δεδομένων των καλών σχέσεων Τελ Αβίβ και Πεκίνου. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το αν η Κίνα τώρα δεχθεί να πουλήσει απ'ευθείας αμυντικό εξοπλισμό στην Κύπρο, δεδομένου ότι σε σχετικό αιτήματα της Κύπρου προ δύο ετών το Πεκίνο είχε απαντήσει αρνητικά επικαλούμενο πιιθανή διατάραξη των σχέσεων με την Τουρκία.

Η Κύπρος είχε ζητήσει αυτοκινούμενα πυροβόλα PLZ-52 (155/52)

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki