Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Έφθασαν οι πρώτοι Patriot PAC-3 στην Πολωνία


Η πρώτη συστοιχία αμερικανικών αντιαεροπορικών πυραύλων Πάτριοτ PAC-3 έφθασε την Κυριακή στη Μόραγκ, στη βορειοανατολική Πολωνία, όπου θα παραμείνουν για 30 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βαρσοβία.
"Στρατιώτες του 5ου Σάγματος του 7ου Συντάγματος αντιαεροπορικού πυροβολικού θα αρχίσουν να ξεφορτώνουν τη Δευτέρα το υλικό που γεμίζει 37 σιδηροδρομικά βαγόνια", ανέφερε σε μία ανακοίνωση η πρεσβεία.


Η Πολωνία επικύρωσε το Φεβρουάριο μια συμφωνία για το μελλοντικό καθεστώς που θα διέπει τη στάθμευση αμερικανικών στρατευμάτων στο πολωνικό έδαφος (SOFA), η οποία άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη πυραύλων Πάτριοτ, υπενθύμισε η πρεσβεία, διευκρινίζοντας πως οι πύραυλοι αυτοί θα σταθμεύσουν στην Πολωνία "περιστροφικά, για 30 ημέρες ανά τρίμηνο".

Η εκπαίδευση και οι κοινές ασκήσεις με τους Πολωνούς στρατιώτες θα διεξαχθούν επί τόπου από 100-150 Αμερικανούς στρατιωτικούς του πέμπτου τάγματος που έχει την έδρα του στο Κάιζερλάουτερν στη Γερμανία.
Η επίσημη τελετή υποδοχής των Αμερικανών στρατιωτών στη Μόραγκ, μία στρατιωτική βάση που βρίσκεται 250 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρσοβίας και μόνο 60 χιλιόμετρα από το ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ, προβλέπεται να γίνει την Τετάρτη, με τη συμμετοχή κυρίως του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Πολωνία Λι Φάινσταϊν και του Αμερικανού στρατηγού Μαρκ Μπελίνι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

1 σχόλια:

Terror είπε...

Απλά να προσθέσω για όσους δεν γνωρίζουν ότι η ενεργοποίηση των Ρωσικών ISKANDER στο Καλλινινγκραντ καθιστούν αμέσως τους PATRIOT άχρηστους!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.