Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

"ANOIXTO" ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ Β. ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ



Η κατάσταση στο Βόρειο Καύκασο παραμένει, μέχρι σήμερα, «πιο σοβαρή και πιο λεπτή», ανέφερε ο εισηγητής της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) στη σύνοδο της ολομέλειας, την Τρίτη.

"Το χειρότερο είναι πως υπάρχουν ακόμα πιο μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Βόρειο Καύκασο", δήλωσε ο Ντικ Μάρτι, στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας πως οι ρωσικές αρχές πρέπει να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία", σύμφωνα με τη νομοθεσία τους και με τις διεθνείς αναλήψεις υποχρεώσεων".

Τον Μάρτιο, ο εισηγητής επισκέφθηκε την Ινγκουσετία, την Τσετσενία και το Νταγκεστάν, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των τριών δημοκρατιών, καθώς και με εισαγγελείς, ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κατοίκων της περιοχής.

Μετά την επίσκεψή του στο Βόρειο Καύκασο, ο Μάρτι σημείωσε πως η κατάσταση στο Γκρόζνι έχει αλλάξει, εντελώς, σε σύγκριση με το 2004.

"Είδαμε με τα μάτια μας ότι ολόκληρο το κέντρο της έχει ανακατασκευαστεί, παρά το γεγονός πως τα σημάδια του πολέμου είναι ορατά".

Tμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.