Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Μόνιμες στρατιωτικές βάσεις έχει εγκαταστήσει η Τουρκία στο Β. Ιράκ



Μόνιμες στρατιωτικές βάσεις διατηρεί η Τουρκία στο Β. Ιράκ σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων FIRATNEWS. Πιο συγκεκριμένα ο τουρκικός Στρατός διατηρεί συνολικά 5 βάσεις στο Β. Ιράκ, τις οποίες επανδρώνουν άνω των 3.500 ανδρών, ενώ 83 άρματα μάχης προσδίδουν στον τουρκικό Στρατό την ευκινησία και τη δύναμη πυρός που χρειάζεται.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο 2.000 άνδρες και 50 άρματα μάχης σταθμεύουν στα χωριά Bamerni (22 χλμ από τα σύνορα) και Kani Μasi της επαρχίας Duhok, 1.000 άνδρες και 20 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 1 (η γερμανική κυβέρνηση άραγε το γνωρίζει αυτό;) στο χωριό Batufa, 3 άρματα μάχης και τμήμα πληροφοριών στην πόλη Amediye (16 χλμ από τα σύνορα) και τέλος 500 άνδρες, 10 άρματα μάχης και άλλα βοηθητικά οχήματα στο Seladize.

Πρόκειται για σαφή παραβίαση της τουρκοϊρακινής συνθήκης που επιτρέπει στις δύο χώρες τα στρατεύματά της μιας να εισέρχονται για 24 ώρες και σε βάθος 15 χλμ. στο έδαφος της άλλης. Οι περιοχές αυτές τελείως συμπτωματικά είναι από τις πλουσιότερες σε κοιτάσματα πετρεαλίου σε ολόκληρο το Ιράκ.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.