Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Σε τελικές διαπραγματεύσεις το Ισραήλ για το F-35


Πρόοδο σημείωσαν οι διαπραγματεύσεις του Ισραήλ με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την αγορά του αεροσκάφους Lockheed Martin F-35 JSF, το οποίο η Ισραηλινή Αεροπορία έχει υποδείξει σαν εντελώς απαραίτητο για να διατηρήσει την δυνατότητά της για βαθεία διείσδυση και κρούση.


Το Ισραήλ, παρόλο που δεν μετέχει σαν συνεργάτης στις φάσεις ανάπτυξης του JSF, εντούτοις έχει επιλέξει το αμερικανικό μαχητικό για μελλοντική αγορά με πρώτες ανάγκες να προσδιορίζονται σε 25 αεροσκάφη, έναντι συνολικών απαιτήσεων για 100 αεροσκάφη.


Παρόλα αυτά όμως υπάρχουν αρκετά εμπόδια στην πρόθεση αυτή, συμπεριλαμβανομένης της ισραηλινής επιθυμίας να προσθέσει στο αεροπλάνο ισραηλινής σχεδίασης εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου και συστήματος αυτοπροστασίας, καθώς και την σύσταση εγχώριας γραμμής υποστήριξης καθώς θεωρεί αδιανόητο να μεταφέρει τα αεροπλάνα εκτός Ισραήλ για συντήρηση και επισκευές, όπως προβλέπει ο αμερικανικός σχεδιασμός για τους πελάτες του F-35.


Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση «κάποιων ηλεκτρονικών συστημάτων ισραηλινής κατασκευής» στα F-35 της Heyl HaAvir, με διαδικασία που δεν θα απαιτήσει την αποκάλυψη πηγαίων κωδίκων. Παρόλα αυτά το Ισραήλ ανησυχεί για τις καθυστερήσεις του προγράμματος JSF και ήδη δέχεται προτάσεις από την Boeing για την αγορά F-15 Silent Eagle σαν ενδιάμεση λύση.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.