Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αποχώρηση των ευρωπαϊκών επιθετικών ελικοπτέρων από το διαγωνισμό της Ινδίας




Η Eurocopter και η Agusta αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην πτητική αξιολόγηση που απαιτείται από το διαγωνισμό για την προμήθεια 22 επιθετικών ελικοπτέρων της Ινδικής Αεροπορίας.

Η Eurocopter αποφάσισε να μην συμμετάσχει και δεν ανταποκρίθηκε καν στην Αίτηση για Προσφορές που είχε απευθύνει η Ινδική Αεροπορία. Η Agusta, την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην αποστείλει το Α129 Mangusta για πτητικές δοκιμές, καθώς έκρινε πως δε θα εκπληρώσει τις απαιτήσεις που απαιτούν βαριά προσγείωση σε μεγάλα υψόμετρα.

Αυτές οι κινήσεις αφήνουν δύο υποψηφιότητες. Η πρώτη είναι η αμερικανική με το AH-64D της Boeing και η δεύτερη η ρωσική με το Mi-28 Havoc.

Αξοσημείωτο είναι το γεγονός της ακύρωσης του διαγωνισμού που στοχεύει στην αντικατάσταση των Mi-35 που διαθέτει η χώρα πριν από ένα χρόνο, όταν οι δύο αμερικανικές εταιρίες που ενδιαφέρονταν για την προμήθεια ανακοίνωσαν πως δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να εξασφαλίσουν άδεια για τη συμμετοχή τους.

Η ακύρωση είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τις ευρωπαϊκές εταιρίες καθώς έκριναν πως η προμήθεια ήταν προαποφασισμένη και η διαγωνιστική διαδικασία ευνοούσε τις αμερικανικές υποψηφιότητες.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.