Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ξεκίνησαν οι δοκιμές των MIG-29K στο ινδικό αεροπλανοφόρο Vikramaditya



Ειδική επιτροπή η οποία αποτελείται από Ρώσους στρατιωτικούς ειδικούς της εταιρείας MiG καθώς και μηχανικούς πρόκειται να εξετάσει κατά πόσο το υπό ναυπήγηση ινδικό αεροπλανοφόρο Vikramaditya είναι έτοιμο για να ξεκινήσουν οι πτητικές δοκιμές των αεροσκαφών MiG-29K τα οποία προβλέπεται να επιχειρούν από το πλοίο.

Ήδη έχει παραδοθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία ένα ομοίωμα MiG-29K σε φυσικό μέγεθος βάρους 12 τόνων για τις πρώτες δοκιμές. Σε πρώτη φάση θα δοκιμαστεί ο μηχανισμός συγκράτησης του αεροσκάφους, ο οποίος χρησιμοποιείται όταν το μαχητικό ετοιμάζεται να απογειωθεί και θέτει τους κινητήρες του σε πλήρης ώση με το μηχανισμό να συγκρατεί το αεροσκάφος μέχρις ότου το απελευθερώσει και αυτό απογειωθεί.


Υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο για την αγορά και την αναβάθμιση του αεροπλανοφόρου υπογράφηκε το 2004, οκτώ χρόνια μετά την απόσυρση του πλοίου από την ενεργό δράση ως αεροπλανοφόρο του ρωσικού Ναυτικού Admiral Gorshkov. Το συμβόλαιο που υπογράφηκε το 2004 περιελάμβανε την αγορά 16 μαχητικών MiG-29K καθώς και ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού αγώνα Ka-31 και Ka-27. Η συνολικά αξία του αρχικού συμβολαίου ήταν 974 εκατ. δολάρια.

Η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος οδήγησε την ινδική κυβέρνηση στην διακοπή των πληρωμών το 2007 όταν είχαν καταβληθεί 458 εκατ. δολάρια από το αρχικό ποσό, δηλαδή σχεδόν τα ήμισυ. Το Μάρτιο του 2010 οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναδιαμόρφωση του προγράμματος το οποίο έφτασε τα 2,33 δις δολάρια ενώ η παράδοση του πλοίου στο ινδικό Ναυτικό ορίστηκε για το Δεκέμβριο του 2012.

Σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο η Ινδία θα αγοράσει 29 επιπρόσθετα μαχητικά MiG-29K συνολικής αξίας 1,46 δις δολαρίων ανεβάζοντας έτσι το κόστος των πτητικών μέσων του αεροπλανοφόρου στα 1,99 δις δολάρια με την επισκευή του πλοίου να φτάνει τα 1,8 δις δολάρια.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.