Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τα εξοπλιστικά ζητήματα που συζήτησαν Ε.Βενιζέλος και Daniel Speckhard στην χθεσινή συνάντησή τους


Η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ αλλά και ζητήματα που αφορούν το ΝΑΤΟ βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αμερικανού πρεσευτή, Daniel Speckhard.

Σημειώνεται ότι ο Ε.Βενιζέλος θα μεταβεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Οι Αμερικανοί προσφέρουν ένα πακέτο μεταχειρισμένων συστημάτων στην ελληνική πλευρά όπως άρματα μάχης Μ1Α1 Αbrams, ΤΟΜΑ Μ2Α2 Βrandley, αμφίβια οχήματα ΤΟΠΜ AAV-7, Μ113Α2, σταθμούς διοίκησης Μ557 κλπ, ενώ στην κορυφή της ατζέντας είναι πάντα το Νέο Μαχητικό. Από αυτά έχει ήδη γίνει αποδοχή από ελληνικής πλευράς των ΑΑV-7, Μ113Α2 και Μ577.

Επίσης προσπαθούν να ματαιώσουν την προμήθεια των γαλλικών φρεγατών FREMM ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν τελικά να πουλήσουν το AEGIS στην Ελλάδα σε έναν φορέα όπως η νορβηγική ή η ισπανική φρεγάτα, όπως επίσης προσπαθούν να ματαιώσουν την υλοποίηση της διακρατικής συμφωνία για τα ρωσικά ΤΟΜΑ BMP-3HEL.

Για τα τελευταία αντιπροτείνουν την προμήθεια των Bradley ηλικίας 20-25 ετών, με εργοστασιακή αξιοποίηση κόστους 3 εκατ. δολαρίων ανά όχημα σε αμερικανικά εργοστάσια.

Tμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.