Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ανησυχία και ερωτήματα από την στάση πληρωμών σε ΔΕΚΟ - Απλήρωτοι παραμένουν στην ΕΘΕΛ - Δεν κυκλοφορούν τα λεωφορεία



- "Εχουν εκταμιευθεί τα χρήματα. Φταίνε οι τράπεζες", λέει το υπουργείο Οικονομικών
- Γιατί όμως δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι εργαζόμενοι;
- Πάνε για απεργία διαρκείας - Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά
- Φήμες και για άλλες ΔΕΚΟ;


Φουντώνουν τα σενάρια για γενίκευση του φαινομένου στάσης πληρωμών σε τομείς του Δημοσίου μετά την συνεχιζόμενη και σήμερα καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ.

Tο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει οτι τα χρήματα έχουν ήδη εκταμιευθεί και τώρα είναι θέμα των τραπεζών πότε θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των εργαζομένων.
Προσπαθεί δηλαδή να ρίξει το μπαλάκι στις τράπεζες αλλά και πάλι δεν φαίνεται και τόσο πειστική ως διακιολογία.
Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί υπήρξε αυτή η μεγάλη και πρωτοφανής καθυστέρηση.

Μέχρι χθές το υπουργείο Μεταφορών επέμενε οτι υπήρξε ένα λάθος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα χρονικά δεν έχει μπει έγκαιρα η μισθοδοσία των εργαζομένων. Ειδικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή με τα δημόσια οικονομικά στο χειρότερό τους σημείο είναι φυσικό να αναρωτιέται κανείς εαν τελικα το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην ΕΘΕΛ.

Οι οδηγοί των λεωφορείων αποφάσισαν να μην βγουν στους δρόμους της Αθήνας, καθώς η διορία που είχαν δώσει στο αρμόδιο υπουργείο για να πιστωθούν τα χρήματά τους μέχρι χθες το απόγευμα, πέρασε χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Έτσι, τα λεωφορεία τράβηξαν χειρόφρενο από το πρωί ταλαιπωρώντας χιλιάδες πολίτες που βρίσκονταν από το πρωί στις στάσεις περιμένοντας μάταια το λεωφορείο.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Αλέκος Κομίνης, είπε οτι οι πληροφορίες τους λένε πως ο λόγος που δεν μπήκαν τα χρήματα είναι οτι δεν υπέγραψε το έγγραφο ο υπουργός για την χρηματοδότηση. Ωστόσο άφησε να εννοηθεί οτι ο οργανισμός έχει αφεθεί στο έλεός του και λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης δεν αποκλείονται ακόμα και σενάρια ιδιωτικοποίησής του.

Πάντως και το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα έφυγαν σήμερα από το υπουργείο και το αργότερο μέχρι αύριο θα μπουν στους λογαριασμούς των εργαζομένων.

Όμως οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ συνεχίζουν την απεργία τους και όλα αυτά επειδή καθυστέρησαν να πληρωθούν την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα περιμένουν ακόμη και εβδομάδες για να πληρωθούν.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.