Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Πούτιν:Η Ρωσία σκοπεύει να διατηρήσει τα πρωτεία της στο διαστημικό τομέα


Αυτή την δήλωσε έκανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε σύσκεψη στο Κορολιόφ.

Στα περισσότερα σχέδια εξερεύνησης και αξιοποίησης του Διαστήματος η χώρα μας ήταν ανάμεσα στους σκαπανείς»,- υπογράμμισε ο Πούτιν. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι ως το 2015 θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πλήρης ανάπτυξή του ρωσικού τμήματος του Διεθνούς διαστημικού Σταθμού, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής και της εκτόξευσης του κεντρικού εργαστηρίου-κόμβου πολλαπλής χρήσης και δύο ενεργειακών μονάδων.

Εκτός απ' αυτό, όπως είπε ο πρωθυπουργός, στις αρχές του 2011 από το κοσμοδρόμιο Κουρού στην γαλλική Γουιάνα θα εκτοξευτεί ο ρωσικός πύραυλος φορέας «Σογιούζ». Αργότερα στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των προγραμμάτων εξερεύνησης του μακρινού Διαστήματος ο ρωσικός διαπλανητικός Σταθμός Fobos-Grunt θα μεταφέρει στην αριανή τροχιά μια διαστημική συσκευή βολιδοσκόπησης των Κινέζων εταίρων μας.

«Χαιρετίζουμε την ανοιχτότητα και την εμπιστοσύνηση στον τομέα των διαστημικών εξερευνήσεων»,- υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Μουσείο της Διαστημικής και θα συναντηθεί με κοσμοναύτες. Το Διάστημα από καιρό είναι ο πρωτοπόρος τομέας για τη Ρωσία και μπορεί να γίνει άξονας της εθνικής ιδέας της χώρας. Σήμερα στη Ρωσία κατασκευάζονται 23 διαστημόπλοια, ανάμεσα στα οποία είναι τόσο τα επανδρωμένα Σογιούζ, όσο και τα μη επανδρωμένα διαστημόπλοια επανεφοδιασμού «Προγρες».


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.