Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Συνεχίζεται το μυστήριο με το ΑΤΙΑ, που "έκλεισε" το αεροδρόμιο στην Κίνα!



Ηταν Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010 όταν εμφανίσθηκε ένα περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από το αεροδρόμιο της πόλης Hangzhou στην ανατολική Κίνα. Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, το άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο εντοπίστηκε από τα ραντάρ του αεροδρομίου γύρω στις 8.30 το απόγευμα.

Αν και αρχικά οι υπεύθυνοι του αεροδρόμιου, ανακοίνωσαν ότι το UFO ήταν ορατό μόνο στα ραντάρ του αεροδρομίου, σύντομα οι αυτόπτες μάρτυρες τους διέψευσαν. Μάλιστα, ένας από αυτούς κατάφερε και φωτογράφισε το αντικείμενο (η φωτογραφία που βλέπετε δημοσιεύτηκε στο news.ifeng.com).

Ένας οδηγός λεωφορείου, περιέγραψε αυτό που είδε ως "ένα ιπτάμενο αντικείμενο που ανέπτυξε απότομα υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα, σα να ήθελε να ξεφύγει από κάτι", ενώ όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μία "φωτεινή δέσμη" που διέσχισε τον ουρανό.

Ακριβώς το ίδιο αντίκρισαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που παραδέχτηκαν ότι "είδαν στον ουρανό ένα φωτεινό αντικείμενο που είχε πολύ μεγάλη ταχύτητα", ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι ανέφεραν πως αυτό που είδαν έμοιαζε με κομήτη, που φλεγόταν καθώς μπήκε στην γήινη ατμόσφαιρα.

Οπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε αναστάτωση στο αεροδρόμιο , με αποτέλεσμα να ακυρωθούν συνολικά 18 προγραμματισμένες πτήσεις. Για περίπου 50 λεπτά καμία πτήση δεν πραγματοποιήθηκε από και προς το αεροδρόμιο και η εναέρια κυκλοφορία αποκαταστάθηκε 1 ώρα μετά την εξαφάνιση του ιπτάμενου αντικειμένου από τα ραντάρ.

Τι "είδε" το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Τις επόμενες ημέρες οι μαρτυρίες για το περίεργο αντικείμενο πολλαπλασιάστηκαν με πιο σημαντική εκείνη από το Εθνικό Αστεροσκόπο της περιοχής που κατέγραψε ένα παράξενο αντικείμενο, να "λάμπει" στον ουρανό. Μέσω υψηλής ισχύος τηλεσκόπιο, κατάφεραν να δουν καλύτερα το άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο.

Οπως δήλωσε ένας από τους εργαζόμενους εκεί -ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του- " το αντικείμενο χωριζόταν σε τρεις περιοχές, η ανώτερη ήταν τριγωνική με χαμηλό φωτισμό, το κέντρο ήταν εξαιρετικά φωτεινό, με λευκό, μπλε και κόκκινο φως να αναβοσβήνει εναλλάξ, και ακολουθούσαν τομείς που παρουσίαζαν ελαφρό πράσινο φως".

Επισήμως ο καθηγητής, ανώτερος μηχανικός Yang Zhenyu είπε ότι "σύμφωνα με την οπτική ανάλυση επρόκειτο για ένα γυαλιστερό αντικείμενο που φαινόταν να ήταν στο εσωτερικό της ατμόσφαιρας και εκτιμάται ότι ήταν τεχνητό".

Διέταξαν έρευνες οι κινέζοι.

Κάτω από την πίεση της δημοσιότητας που πήρε το θέμα, οι αρχές της Κίνας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε έρευνες για να διαπιστωθεί τι ήταν το αντικείμενο που αναστάτωσε ολόκληρο αεροδρόμιο. Ετσι μία εβδομάδα μετά, το Πεκίνο έδωσε εντολή να σταλούν εμπειρογνώμονες στο Hangzhou, aνάμεσά τους και δύο οργανώσεις έρευνας των UFO: το UFO Research Center από τη Σαγκάη και η UFO Research Association από το Πεκίνο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για στρατιωτικό σκάφος, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Στην πρώτη επαφή με τους δημοσιογράφους, ο Γενικός Γραμματέας Zhou Xiaoqiang από την UFO Research Association , δήλωσε ότι "το αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικειμένου, μπορεί να μην είναι τελικά UFO", σκορπώντας απογοήτευση στους ανά τον κόσμο ουφολόγους.

Το ερώτημα πάντως που κλασικά τίθεται σε τέτοιες περιπτώσεις, παραμένει αναπάντητο : αν ήταν UFO θα το παραδέχονταν δημοσίως;


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.