Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Άσκηση «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ / GORDIAN KNOT 2010»



Στις 7 Ιουλίου ο Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, παρακολούθησε στο Στρατόπεδο «ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ» στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης, την τελική φάση της άσκησης «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ / GORDIAN KNOT 2010», στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκπαίδευσής του NDC-GR, ως αναπτυσσόμενο στρατηγείο.


Η άσκηση διεξήχθη από τις 28 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου με τη συμμετοχή 850 αξιωματικών και οπλιτών από 8 χώρες. Αφορά δε την αυτόνομη ανάπτυξη του στρατηγείου σε πεδίο ασκήσεων, με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στη σχεδίαση και εκτέλεση διακλαδικού τύπου επιχειρήσεων ως Δύναμη Ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ (NRF: NATO Response Force). Η «GORDIAN KNOT ‘10» διεξάγεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του στρατηγείου για την ανάληψη της διοίκησης των χερσαίων δυνάμεων (Land Component Command – LCC) της NRF για το έτος 2012.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπαδάκης, ανώτατοι αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ, εκπρόσωποι στρατηγείων της δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ, καθώς και οι τοπικές πολιτικές αρχές, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την λειτουργία του NDC-GR κατά τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων υποστήριξης της ειρήνης.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.