Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΦΙΝΤΕΛ:ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΗΠΑ



Το Ισραήλ δεν θα είναι το πρώτο κράτος, που θα επιτεθεί στο Ιράν, διότι μια τέτοια πράξη θα το καθιστούσε εχθρό, όλων των πυρηνικών δυνάμεων, δήλωσε ο Κουβανός ηγέτης, Φιντέλ Κάστρο, σε στήλη, που διατηρεί σε ιστοσελίδα της Κούβας.

Σε προηγούμενη δημοσίευσή του, ανέφερε ότι πολλοί -πρώην αξιωματικοί- της CIA είχαν προειδοποιήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, για πιθανή ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν.

"Πρώην αξιωματικοί της CIA είχαν προειδοποιήσει τον Ομπάμα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σχεδιάζει αιφνιδιαστική επίθεση στο Ιράν", είπε ο Κάστρο.

"Ο Βενιαμίν Νετανιάχου δεν θα τολμούσε να είναι ο πρώτος που θα το κάνει, επειδή μια τέτοια κίνηση θα τον κάνει εχθρό, όλων των πυρηνικών δυνάμεων και αυτός δεν είναι αφελής", πρόσθεσε.

Σημείωσε, επίσης, πως οι εχθροί του Ιράν βρίσκονται σε κατάσταση παραλογισμού, στην οποία ο πόλεμος είναι μία από τις λίγες επιλογές που απομένουν.

Ο Κάστρο έχει δηλώσει -επανειλημμένα- ότι η αμερικανική και η ισραηλινή πολιτική για το Ιράν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.