Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Νταβούτογλου κατά Ισραήλ για το αιματηρό ρεσάλτο



Φωτιά παίρνει εκ νέου το θέμα της φονικής ισραηλινής επίθεσης εναντίον του Στόλου της Ελευθερίας, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, να απαντάει στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία στήριζε την αποστολή για να εξυπηρετήσει δικά της συμφέροντα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε δηλώσεις του χθες κάλεσε το Ισραήλ να αναλάβει τις ευθύνες του για τη δολοφονία αμάχων σε διεθνή ύδατα και τόνισε ότι: "Κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει ευθύνες σε μία άλλη πλευρά για αυτή τη δολοφονία".

Μεταξύ άλλων, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε ότι δεν εμπιστεύεται τα συμπεράσματα της ισραηλινής επιτροπής που εξετάζει το θέμα, αλλά αυτά της διεθνούς έρευνας που στηρίζει και ο ΟΗΕ, ενώ παράλληλα εξήρε τη στάση του γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος διέψευσε τον ισχυρισμό του Νετανιάχου, σύμφωνα με τον οποίο το Ισραήλ έλαβε διαβεβαιώσεις από τον ΟΗΕ ότι η διεθνής επιτροπή δεν θα εξετάσει στρατιωτικό προσωπικό του στρατού του Ισραήλ.

Στο μεταξύ οι καταθέσεις ενώπιον της ισραηλινής επιτροπής για τη δολοφονία 9 Τούρκων ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας από Ισραηλινούς στρατιώτες συνεχίζονται και χθες ήταν η σειρά του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας, Εχούντ Μπαράκ, να καταθέσει.

Σύμφωνα με τον Εχούντ Μπαράκ, το Ισραήλ είχε εξαντλήσει όλες τις επιλογές του προτού εξαπολύσει την επίθεσή του εναντίον του Στόλου της Ελευθερίας στις 31 Μαΐου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας, η απόφαση για αναχαίτιση του Στόλου της Ελευθερίας πάρθηκε αφότου "οι διπλωματικές προσπάθειες δεν απέδωσαν καρπούς".

Πηγη:Infognomon

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.