Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Υπερπτήση 8 Τουρκικών μαχητικών πάνω απ το Αγαθονήσι.Ακλόνητη η στρατηγική ψυχραιμία του ΥΠΕΘΑ


Αποστολή εικονικής προσβολής του Αγαθονησίου εκτέλεσαν –σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας- τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Σχηματισμός οκτώ τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενος από τέσσερα αεροσκάφη τύπου F-16 και ακόμη τέσσερα F-4 (Phantom) πέταξαν συντεταγμένα πάνω από το Αγαθονήσι.

Τα οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν υπερπτήσεις σε διάφορα ύψη. Άλλα πέρασαν χαμηλά στα 6.000 πόδια ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη που προσέφεραν κάλυψη πετούσαν ψηλά στα 24.500 πόδια.

Με την προσομοίωση βομβαρδισμού του Αγαθονησίου, αποστολή που επαναλαμβάνεται για τέταρτη φορά από την αρχή του χρόνου στο ίδιο νησί, τα τουρκικά μαχητικά ολοκλήρωσαν την παράνομη πτήση τους.

Ο σχηματισμός των οκτώ μαχητικών εισέβαλε στο FIR Αθηνών δύο λεπτά μετά τις τέσσερις το μεσημέρι της Πέμπτης από την περιοχή βορείως της Χίου, 25 λεπτά αργότερα πραγματοποίησε την υπέρπτηση στο Αγαθονήσι και στις 16.30 βγήκε εκτός του FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν εικονικά, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια τακτική, από τετράδα δύο ελληνικών Phantom και δύο Mirage 2000 που βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Η σημερινή εικονική προσβολή του Αγαθονησίου είναι η έβδομη πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό νησί από την αρχή του 2010.

Η προηγούμενη πτήση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικό έδαφος καταγράφηκε στις 20 Ιουλίου και πάλι στο Αγαθονήσι.

Τουρκικά μαχητικά είχαν και πάλι πετάξει πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων στις 7 και στις 14 Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιπες επιθετικές πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά εδάφη ήταν στις 5 Ιουλίου πάνω από τους Καλόγερους, στις 21 Μαρτίου και στις 9 Φεβρουαρίου πάνω από το Φαρμακονήσι.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.