Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΦΑΚΕΛΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ SU-35 & PAK-FA!!!




Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε το defencenet, έρχεται η ρωσική κρατική εταιρεία εξαγωγών αμυντικού υλικού Rosoboronexport για παρουσίαση του νέου ρωσικού μαχητικού Su-35 στην Πολεμική Αεροπορία μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού:

Θα υπάρξει και ένας φάκελος βασικής γενικής παρουσίασης των δυνατοτήτων του υπερμαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς Τ-50 PAK FA της Sukhoi! To μεν Su-35 θα είναι υποψήφιο στην αξιολόγηση της Π.Α. για το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος και τυχόν επιλογή του αεροσκάφους θα είχε ως αποτέλεσμα την «εισαγωγή» της Ελλάδας στο στενό κλαμπ των υποψήφιων χωρών για να αποκτήσουν το υπερμαχητικό 5ης γενιάς.



Σε ότι αφορά το κόστος του τελευταίου υπολογίζεται σε $125 εκατ. η μονάδα, λιγότερο από το μισό του F-22 Raptor και σημαντικά χαμηλότερο από το υποδεέστερο F-35. Για το τελευταίο, το οποίο η ρωσική Αεροπορία θεωρεί ως βασικότερο αντίπαλο σε σχέση με το F-22 γιατί θα κατασκευαστεί σε 15πλάσια ποσότητα από αυτό, οι Ρώσοι έχουν φτιάξει ειδικό φάκελο (για το θέμα έγινε αναφορά από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στον ομόλογό του του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στη Ρωσία πριν ένα μήνα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Vladimir Popovkin), ανακοίνωε ότι σκοπεύει να προβεί σε παραγγελία των πρώτων δοκιμαστικών 10 PAK FA μεταξύ των ετών 2013 και 2015 και μεταξύ 2016 και 2017 θα προβεί σε προμήθεια 60 μαχητικών για να ακολουθήσουν άλλες δύο παραγγελίες των 60 αεροσκαφών μέχρι το 2023, όπως δήλωσε ανώτατος ρώσος αξιωματούχος. “Θα αρχίζουμε την εν σειρά αγορά των μαχητικών το 2016 και συνολικά 60 μαχητικά θα αγοραστούν με βάση το χρονοδιάγραμμα μας” δήλωσε.

Ο αρχηγός της Αεροπορίας, Col. Gen. Alexander Zelin, ανέφερε ότι η πρώτη παρτίδα αεροσκαφών θα διαθέτει τους παλαιότερους κινητήρες και όχι αυτούς που είναι υπο ανάπτυξη για το 5ης γενιάς αεροσκάφος.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Β.Πούτιν δήλωσε ότι 30 δισ. ρούβλια (περίπου $1 δισ. δολλάρια) έχουν ήδη διατεθεί στο πρόγραμμα και άλλα 30 δισ. ρούβλια θα απαιτηθούν για την ολοκληρωσή του, μετά την οποία τα υπάρχοντα συστήματα πρόωσης, οπλισμού, και κάποια άλλα, θα αναβαθμιστούν με καινούρια που θα είναι και αυτά 5ης γενιάς. Εν συνεχεία θα απαιτηθούν περίπου $6 δισ. για την πρώτη παρτίδα μαχητικών.
Τόνισε ότι το αεροσκάφος θα έχει χρόνο ζωής 30 με 35 έτη, υπο τον όρο να υποστεί τις απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, και θα είναι περίπου 3 φορές φθηνότερο των αντίστοιχων δυτικών αεροσκαφών.

Σε μια αντίστοιχη δήλωση προέβη και ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας, ο πανέξυπνος Sergei Ivanov απο το TURAYEVO, ο οποίος τόνισε ότι “Είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε ένα αεροσκάφος που θα είναι φθηνότερο απο τα αντίστοιχα 5ης γενιάς των άλλων κρατών. Το δικό μας αεροσκάφος πρέπει να είναι καλύτερο και φθηνότερο απο τα άλλα αεροσκάφη” δήλωσε κατα την διάρκεια συνάντησης στο Κεντρικό Ινστιτούντο Αεροπορικών Κατασκευών.
Στην Π.Α. περιμένουν τις παρουσιάσεις ως «μάννα εξ ουρανού», ενώ όπως διέρρευσε οι Ρώσοι εκτός των αεροσκαφών θα παρουσιάσουν και ολόκληρο το σύστημα παραγωγής τους, σε ένα συνολικό πακέτο βιομηχανικής πρότασης συμπαραγωγής του Su-35 στην Ελλάδα.


Σχόλιο:Το θέμα είναι η τολμάμε η θα παραμένουμε στην μιζέρια και την ενδοτικότητα ;



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.