Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Καθηλωμένα τα Γερμανικά Eurofighter λόγω προβλήματος


Λόγω εντοπισμού κάποιου πιθανού προβλήματος στα εκτινασσόμενα καθίσματα (ανοίγει ο ιμάντας κατά την εκτόξευση) η γερμανική Αεροπορία καθήλωσε όλα τα μαχητικά EF-2000 μέχρι να ολοκληρωθούν οι προληπτικοί έλεγχοι. H καθήλωση του στόλου των 55 μαχητικών ισχύει από χθες.

Η πιθανότητα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα εντοπίστηκα κατά την διάρκεια τακτικού ελέγχου δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου ο οποίος συμπλήρωσε ότι "Η αστυνόμευση του γερμανικού εναερίου είναι εγγυημένη. Αυτή η αποστολή έχει αναληφθεί από τα Phantom. Για αυτό το σκοπό έχει πραγματοποιήθει μια αναδιάταξη μάχης, με τα Phantom της αεροπορικής βάσεως Wittmund στην Κάτω Σαξονία να έχουν μετασταθμεύσει στο Neuburg της Βαυαρίας, όπου σταθμεύουν ορισμένα από τα καθηλωμένα Eurofighter.

Ο συνταγματάρχης Ανδρέας Pfeiffer, διοικητής της Πτέρυγα Μαχητικών 74 στο Neuburg, δήλωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio IN, "υπάρχει ένα πρόβλημα που έχει αποδειχθεί σε μία προσομοίωση στην Αγγλία. Αυτή τη στιγμή ερευνάται. "Στη διαδικασία εξόδου θα μπορούσε να ανοίξει κατά λάθος ένα ιμάντας. Αυτό σημαίνει ότι ο πιλότος που κάθεται στο κάθισμα εκτίναξης, μπορεί να εκτιναχθεί έξω από το χειριστήριο, ξεχωριστά από το κάθισμα", δήλωσε ο Pfeiffer στο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης Ingolstadt.

Αφορμή για την προσομομοίωση ήταν ο θάνατος ενός Σαουδάραβα χειριστή στα τέλη Αυγούστου στην Ισπανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times της Γερμανίας, ο συγκυβερνήτης του μαχητικού, κατά τη διαδικασία εξόδου, διαχωρίστηκε από το εκτινασσόμενο κάθισμα. Ήταν η δεύτερη θανατηφόρα συντριβή μαχητικού Eurofighter.

Με πάνω από 90.000 πτητικές ώρες χωρίς ατυχήματα μέχρι σήμερα, το Eurofighter θεωρείται ως το ασφαλέστερο μαχητικό αεροσκάγος στον κόσμο.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.