Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Τουρκία;


Τις τελευταίες μέρες, παρατηρείται ασυνήθιστη μετακίνηση διπλωματικών αποστολών από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, προς τις χώρες καταγωγής τους, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες του διπλωματικού σώματος, υπήρξε επιβεβαίωση της πληροφορίας με επισήμανση, ότι μέχρι τις 20 Οκτώβρη το εν λόγο αεροδρόμιο θα υπολειτουργεί λόγω στρατιωτικών ασκήσεων, με συνέπεια την δυσκολία στις ευρύτερες αερομεταφορές πολιτών.

Από την άλλη,σύμφωνα με τα τουριστικά πρακτορεία που εδρεύουν στην Ελλάδα, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουνε μόνο δυο αναχωρήσεις και αφίξεις από και προς την Τουρκία μέχρι 20 Οκτώβρη,με ελάχιστα εισιτήρια τα οποία αφορούν συγκεκριμένες θέσεις, που ορίζεται ως εξαιρετικά περιορισμένη κίνηση.

Τα πρακτορεία από την μεριά τους αδυνατούσαν να δικαιολογήσουν το γεγονός λέγοντας μας ότι η αιτία παρακώλυσης των πτήσεων προς την γείτονα χώρα, παραμένει άγνωστη.

Υπάρχει έντονος προβληματισμός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ούτε διάψευση αλλά ούτε και επαρκής προβολή στα ΜΜΕ του ζητήματος. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο εγκαταλείπουν «σιωπηρά» την Τουρκία οικονομικά στελέχη και πολιτικοί παράγοντες.

Αν λοιπόν κάποιοι που ξέρουν κάτι παραπάνω εγκαταλείπουν την Τουρκία και κάποιοι άλλοι δυσκολεύουν την πρόσβαση προς αυτήν για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εμείς πρέπει να υποθέσουμε ότι έρχεται κάτι σημαντικότερο ή πως απλά είναι ένα συμπτωματικό γεγονός;

Το σίγουρο είναι πως αυτή την περίοδο η ευρύτερη περιοχή «μυρίζει μπαρούτι», καθώς στις καθημερινές πλέον θρασύτατες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, την αστάθεια που μαστίζει την Ελλάδα σε οικονομικό στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, και την επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα περίεργο γεγονός στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Εμείς θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε μια επίσημη ενημέρωση επί του θέματος.

http://www.elliniki-grothia.com

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να είναι σύμπτωση μπορεί και όχι.
Και φυσικά δεν αφορά Έλληνοτουρκικό πόλεμο.
Μπορεί να γίνει κάποιο επεισόδιο.
Οι καιροί είναι περίεργοι.Οι Κούρδοι ετοιμάζονται για ανεξαρτησία και οι Τούρκοι έγιναν ο καλύτερος σύμμαχος του χειρότερου εχθρού των ΗΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αν κάνατε τον κόπο να ψάξετε για αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη ,σε τυχαίες ημερομηνίες (έως 20 Οκτώβρη), θα παίρνατε γύρω στις 200 πτήσεις. Αλλά θα σας χάλαγε το ωραίο παραμύθι.

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.