Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Σημαντική Ελληνο-Ισραηλινή άσκηση ειδικών δυνάμεων ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα.


Σε ηπειρωτικές περιοχές της Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή ελληνικών και ισραηλινών ελικοπτέρων θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα κοινή άσκηση ειδικών μονάδων του ισραηλινού στρατού και κομάντο της Πολεμικής Αεροπορίας με σενάριο την έρευνα και διάσωση σε συνθήκες μάχης

Κρέμονται σαν τα τσαμπιά καθώς κατεβαίνουν χρησιμοποιώντας το σχοινί του Super Puma.

Είναι η συνήθης πρακτική για την έρευνα-διάσωση μάχης που ακολουθούν οι επίλεκτοι της 31 ΜΕΕ (Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τώρα θα συνασκηθούν με την αντίστοιχη ομάδα των ισραηλινών κομάντο που καταφθάνουν την επόμενη εβδομάδα στην Ανδραβίδα.




Η κοινή εκπαιδευτική άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Συνολικά 8 ισραηλινά ελικόπτερα (4 UH-60 και 4AH-64D Apache Longbow) αφού ακολουθήσουν τη διαδρομή Κρήτη-Κύθηρα-Καλαμάτα θα κατευθυνθούν στο ΚΕΑΤ στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου θα διεξαχθεί το κύριο μέρος της άσκησης.

Σχετική ΝΟΤΑΜ (Α1824/10) εξέδωσε η ΥΠΑ. Θα διατεθούν τουλάχιστον τρία αεροσκάφη τάνκερ της ισραηλινής Αεροπορίας και θα ασκηθούν τόσο F-15, όσο και F-16, αλλά και ελικόπτερα (UH-60).

Εκ μέρους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, εκτός από τους άντρες της 31 ΜΕΕ, θα συμμετάσχουν 1 ελικόπτερο Super Puma, 2 ελικόπτερα AH-64A Apache και 6
μαχητικά αεροσκάφη!

Τα σενάρια της συγκεκριμένης άσκησης Έρευνας-Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue) προβλέπουν ακόμη σύνθετες αποστολές στην ηπειρωτική περιοχή της βόρειας, κεντρικής και δυτικής Πελοποννήσου.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.