Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Στρατηγικά όπλα αποδεσμεύει η Ρωσία στην Ινδία λόγω ανταγωνισμού




Τεχνολογία στρατηγικής εμβέλειας είναι έτοιμη να παραχωρήσει η Ρωσία στην Ινδία με σκοπό να διατηρήσει προνομιακή πρόσβαση στην εξοπλιστική της αγορά...


Η εμφάνιση πολλών επίδοξων προμηθευτών στην Ινδία έχει ανησυχήσει τη Ρωσία, η οποία θα επιδιώξει να καλύψει το όποιο χαμένο έδαφος, προσφέροντας τεχνολογίες τις οποίες οι ανταγωνιστές της δεν μπορούν να προσφέρουν.


Πρώτο παράδειγμα είναι ο τομέας των υποβρυχίων, με τη Ρωσία να εμφανίζεται έτοιμη να παραχωρήσει τεχνογνωσία κατασκευής πυρηνοκίνητων υποβρυχίων.


Δεύτερο παράδειγμα, είναι η επιλογή της Ινδίας ως εταίρου στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός ανταγωνιστικού οικονομικά και επιχειρησιακά, μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς.




Αυτά είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα συζητήσει στην Ινδία ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Ανατόλι Σερντιούκοβ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Νέο Δελχί, με την αφορμή της σύγκλισης της ρωσο-ινδικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για θέματα στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας. Εκεί θα συναντήσει και τον Ινδό ομόλογό του Α.Κ. Άντονι.


Τα υπόλοιπα θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών είναι οι εξελίξεις στην ανακαίνιση του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Γκορσκόφ» που αναμένει η Ινδία μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναθεωρήσεις του κόστους, η παραγωγή μαχητικών τύπου Su-30MKI και αρμάτων μάχης τύπου T-90 από την ινδική αμυντική βιομηχανία και η πορεία συμπαραγωγής της οικογένειας των πυραύλων BrahMos.

defencepoint


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.