Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Πέταξε το πρώτο εγχωρίως αναβάθμισμένo Ιρανικo MiG-29


Ένα μαχητικό MiG-29 που ανήκει στην Αεροπορία του Ιράν και αναβαθμίστηκε και συντηρήθηκε ώστε να επανέλθει σε πτητική κατάσταση εγχωρίως πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της Ιρανικής Αεροπορίας, ταξιάρχου Hassan Shan-Safi, όλα τα στάδια της αναβάθμισης και συτνήρησης του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκαν από Ιρανούς μηχανικούς. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε αεροπορική βάση στην πόλη του Ταμπρίζ στα βορειοδυτικά της χώρας. Το αεροσκάφος απογειώθηκε για πρώτη φορά, αφού ήταν καθηλωμένο για χρόνια.

Ο ταξίαρχος επεσήμανε πως η χώρα τα τελευταία χρόνια καταβάλλει εντατικές προσπάθειες ώστε να καταστεί αυτόνομη στην αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών της.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι Ιρανοί έχουν δείξει τις ικανότητες τους και την εφευρετικότητα τους διατηρώντας σε πτητική κατάσταση, έστω και με περιορισμούς, μαχητικά F-14 παρά το εμπάργκο αλλά και την προσπάθεια πλήρους ελέγχου των ανταλλακτικών των εν λόγω αεροσκαφών με χαρακτηριστική περίπτωση την αφαίρεση όλων των υποσυστημάτων ακόμη και από εκθέματα σε μουσεία.

Tμήμα ειδήσεων elliniki stratigki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.