Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη φάση της Ρωσικής άσκησης Vostok 2010. Σε ρόλο παρατηρητή και αξιωματούχοι του Κινεζικού στρατού.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρουσία του Ρώσου προέδρου η πρώτη φάση της μεγάλης διακλαδικής άσκησης Vostok 2010 που πραγματοποιείται στην Απω ανατολή παρουσία 11.000 και πλέον στρατιωτικών!!!

Στην άσκηση παρευρέθηκαν και Κινέζοι ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Ως γνωστόν Κίνα και Ρωσία ανήκουν στον οργανισμό συμφώνου της Σαγκάης που θεωρείται αντίβαρο του ΝΑΤΟ.

Η Άσκηση περιελάμβανε μετάβαση αεροπορικού στόλου μαχητικών από το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας στην Άπω Ανατολή και πέρασμα του Ρωσικού στρατού ξηράς στην απέναντι όχθη ποταμού με την υποστήριξη της Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Νικολάι Μακάροφ, τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία εναέριους ανεφοδιασμούς κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Συγκεκριμένα, στην άσκηση έλαβαν μέρος μαχητικά τύπου Su-24M Fencer σε ρόλους κρούσης τα οποία πραγματοποίησαν τρεις εναέριους ανεφοδιασμούς και τα νεότερης γενιάς Su-34 Fullback, επίσης σε ρόλους κρούσης, πραγματοποίησαν δύο ανεφοδιασμούς.

Η συγκεκριμένη άσκηση εκτελείται για πρώτη φορά και προέβλεπε τη μετάβαση χωρίς προσγείωση μαχητικών αεροσκαφών στην άλλη άκρη της ρωσικής επικράτειας και την πραγματοποίηση προσβολών εναντίον στόχων οι συντεταγμένες των οποίων τους δίνονταν από το επιτελείο στην πορεία.

Η άσκηση VOSTOK-2010 συνεχίστηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο, το ναυτικό σκέλος της οποίας στη θάλασσα του Οχότσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, παρακολούθησε ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεβ, επιβαίνοντας στο πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Πιοτρ Βελίκι».

Από σήμερα ξεκινάει η δεύτερη φάση της άσκησης που περιλαμβάνει πάνω από 20.000 στρατιωτικούς ,δεκάδες αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και ολοκληρώνεται στις 8 Ιουλίου!



Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.