Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ανεξάρτητη Παλαιστίνη ζητάει επίσημα ο Ομπάμα


Έκκληση για διεθνή υποστήριξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και αναφέρθηκε στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους μέσα σε ένα χρόνο.

Ο Ομπάμα κάλεσε τους βασικούς πρωταγωνιστές της περιοχής να αντλήσουν διδάγματα από την παράδοση της ανοχής του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ για να επιτευχθεί η ειρήνη.


"Εάν το κάνουμε αυτό, όταν θα συναντηθούμε εκ νέου εδώ σε ένα χρόνο, μπορεί να έχουμε επιτύχει μια συμφωνία που θα μας οδηγήσει να υποδεχτούμε ένα νέο μέλος στα Ηνωμένα Έθνη: Ένα παλαιστινιακό κράτος ανεξάρτητο και κυρίαρχο που θα ζει εν ειρήνη με το Ισραήλ", τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Η έκκληση του Ομπάμα έγινε σε μια κρίσιμη στιγμή για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών, που ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Ομπάμα παραδέχτηκε ωστόσο ότι και στα δύο στρατόπεδα, αυτοί που αντιτίθενται στην ειρήνη επιχειρούν να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις "με πικρά λόγια και με βόμβες", ενώ επισήμανε ότι πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται ότι η ειρήνη είναι αδύνατον να επιτευχθεί.

Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι μία διπλωματική λύση είναι πάντα πιθανή στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.