Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αφγανιστάν: Άλλοι 4 νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες από επιθέσεις Ταλιμπάν .


3 στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στο νότιο Αφγανιστάν, τη Δευτέρα και άλλος ένας μετά από επίθεση στην ανατολή, αυξάνοντας τον αριθμό θανάτων της συμμαχίας στους 11 τις τέσσερις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Το 2010 αποδεικνύεται η πιό θανατηφόρα χρονιά στην εννιάχρονη σύγκρουση στο Αφγανιστάν.Το μεγαλύτερο όμως πλήγμα στην συμμαχία είναι η κλιμάκωση των επιθέσεων η οποία έχει θορυβήσει πολλές χωρες της συμμαχίας και τις ωθεί στην απόφαση απόσυρσης των στρατευμάτων τους το συντομότερο δυνατό.

Το ΝΑΤΟ δεν διευκρίνισε εάν οι χθεσινές επιθέσεις ήταν βομβιστικές ή όχι καθώς και κατά σύνηθη τακτική του την εθνικότητα των νεκρών στρατιωτών.(στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί Αμερικανικές δυνάμεις)

Ο Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Κάρι Γιουσέφ Αχμάντι κατηγόρησε το ΝΑΤΟ οτι επιδίδονται σε μια εκστρατεία προπαγάνδας με σκοπό την καταρρώκωση του ηθικού των ανταρτών.

"Τα περισσότερα από τα ονόματα των διοικητών» του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιείτε δεν υπάρχουν καν,ο "Ahmadi δήλωσε στο Associated Press. "Αυτό είναι μόνο ένα παιχνίδι από την αμερικανική πλευρά, τίποτε άλλο δεν έχει."

Στη δυτική επαρχία Nimroz την Δευτέρα, μια συνοδεία της αστυνομίας έπεσε σε ενέδρα στην περιοχή Khash Rod, όπως δήλωσε ο επαρχιακός επικεφαλής της αστυνομίας στρατηγός Αμπντούλ Jabar Pardeli. Πέντε μαχητές σκοτώθηκαν, τρεις άλλοι τραυματίστηκαν και δύο συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της σύρραξης.


Στο μεταξύ , οι Αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους στην περιοχή Panjwai Κανταχάρ, την Κυριακή,όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση. Δεν αναφέρθηκαν θύματα και απώλειες που υπέστησαν οι δύο πλευρές μετά από μάχη.

ο Έλεγχος της επαρχίας Κανταχάρ, γενέτειρα του κινήματος των Ταλιμπάν, αποτελεί το κλειδί για την αφγανική σύγκρουση. Οι αφγανικές και οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις συμμετέχουν σε μια μεγάλη επιχείρηση για να εκδιώξουν μαχητές από οχυρά στο Νότο.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.