Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Στο σφυρί και οι κρατικές αμυντικές βιομηχανίες.


Μετά την χρόνια και συστηματική απαξίωση της εγχώριας βιομηχανίας όπλων (προφανώς με απώτερο σκοπό την εξώθηση σε πώληση) έρχεται ο αρμόδιος Υπουργός να παραδεχτεί ότι βρισκόμαστε σε φάση εκποίησης της υπόλοιπης κρατικής περιουσίας.


"Ήρθαμε για να επιβάλλουμε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας" απάντησε ο κ. Βενιζέλος όταν εκλήθη να σχολιάσει πρόσφατη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη ότι μέχρι πρότινος οι αμυντικοί εξοπλισμοί γίνονταν επί τη βάση "κατασκευασμένων αναγκών".

"Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα λάβουμε αστυνομικού ή δικαστικού χαρακτήρα αποφάσεις" είπε επίσης ο υπουργός Άμυνας και κατέληξε ότι "εφοδιάζουμε με όλο το υλικό και τις πληροφορίες τη Βουλή και τους ανακριτές".

Σε άλλο ερώτημα γα το αν το υπουργείο Άμυνας στο παρελθόν έκανε εξοπλισμούς με αδιαφανείς διαδικασίες οι οποίες επέτρεψαν σε κάποιους να πλουτίσουν ή να χτίσουν πολιτικές καριέρες, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι αν εφαρμόζονταν διαφορετικές διαδικασίες θα είχαν γίνει άλλες επιλογές.

"Δεν λέω ότι υπήρξε δόλος ή κακοπιστία, αλλά η ίδια η μέθοδος επηρεάζει την διαδικασία" υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Προς ιδιωτικοποίηση οι κρατικές αμυντικές βιομηχανίες.

Ανεξάρτητη εταιρεία που θα επιλεγεί από την διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων ως σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου θα εισηγηθεί ποιο θα πρέπει να είναι το νέο καθεστώς στις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες ΕΛΒΟ (ελληνική βιομηχανία οχημάτων), ΕΑΣ (πρώην ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ και νυν ελληνικά αμυντικά συστήματα), ΕΑΒ (ελληνική αεροπορική βιομηχανία).

"Πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει" τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι αναγκαστικά προσανατολισμένη στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών. Η εισήγηση, η οποία θα γίνει το ταχύτερο δυνατό, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο "θα προτείνει απροκάλυπτα την καλύτερη λύση" για τις ελλειμματικές βιομηχανίες.

Εκτός από την ιδιωτικοποίηση υπάρχουν και άλλα σχήματα πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας και αναφέρθηκε στο μεικτό σχήμα, τον μέτοχο που θα κατέχει μειοψηφικό πακέτο ή την βιομηχανική συνεργασία.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.