Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

"Σκούπα" στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας




Με περισσότερους αστυνομικούς θα ενισχυθεί τις προσεχείς ημέρες το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα.


Η απόφαση αυτή ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, σε έκτακτη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε για το θέμα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.


Στην σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της ΕΛ. ΑΣ, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, ο Συνήγορος του Πολίτη, εισαγγελέας και η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.).


Σκοπός της συσκέψεως ήταν να υπάρξουν κοινές δράσεις μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.


Όπως είπε ο συντονιστής της Κίνησης Πολιτών, Δημήτρης Νικολακόπουλος, δόθηκαν στους αστυνομικούς και στον εισαγγελέα χάρτες με τις περιοχές του ιστορικού κέντρου στις οποίες εμφανίζονται τα περισσότερα προβλήματα (ναρκωτικά, ληστείες, κλοπές, πορνεία).


Κατά την σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το θέμα της συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ ?Δημοτικής Αστυνομίας στον τομέα της καταπολέμησης του παραεμπορίου και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των μικτών συνεργείων ελέγχου.


Από την αστυνομία έγινε πάντως γνωστό ότι στο ιστορικό κέντρο η κατάσταση σε σχέση με την εγκληματικότητα βελτιώνεται συνεχώς, αλλά η παραβατικότητα μεταφέρεται σε άλλες περιοχές.


protothema


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.