Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Με Αμερικανική βούληση οι μυστικές συνομιλίες Ταλιμπάν-Καρζάι


Στήριξη στις συνομιλίες που φέρονται να έχουν οι Ταλιμπάν με την κυβέρνηση Καρζάι εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, διά του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Στηρίζουμε τη διαδικασία, για όσους θα ήθελαν να αποδεχτούν τα κριτήρια που έχουμε θέσει από κοινού με την αφγανική κυβέρνηση, τον αφγανικό λαό και τη διεθνή κοινότητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Π.Τζ.Κρόουλι.

Η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε άρθρο βάσει του οποίου η κυβέρνηση του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι έχει αρχίσει μυστικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

Επικαλούμενη αραβικές και αφγανικές πηγές, η εφημερίδα έγραψε ότι οι συνομιλίες έχουν στόχο την επίτευξη συμφωνίας ειρήνευσης με τους Ταλιμπάν και τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Η κυβέρνηση Ομπάμα υποστηρίζει εδώ και καιρό τις αφγανικές προσπάθειες να βρεθούν γέφυρες με ορισμένους από τις τάξεις των Ταλιμπάν που θα ήθελαν να αποκηρύξουν τη βία και να αποδεχθούν τη σημερινή κυβέρνηση της Καμπούλ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι ήδη γίνονται διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι θέμα της αφγανικής κυβέρνησης».

«Την υποστηρίζουμε, αλλά δεν θα εμπλακούμε στη διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.