Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ..ΣΤΡΑΤΟ!!


Υπερδιπλάσιος αναμένεται να είναι ο αριθμός των νεοσυλλέκτων του Νοεμβρίου, εκτιμά το υπουργείο Αμυνας


ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ (ΤοΒήμα)

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί οι στρατολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μετά τις εκτιμήσεις που δόθηκαν από τη Στρατολογία ότι στην επερχόμενη κατάταξη νεοσυλλέκτων του Νοεμβρίου αναμένεται να καταταγεί υπερδιπλάσιος αριθμός κληρωτών απ΄ όσους είχαν καταταγεί στην περασμένη ΕΣΣΟ του Αυγούστου! Οι εκτιμήσεις για τους νεοσυλλέκτους της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου τούς ανεβάζουν σε περισσότερους από 15.000, αριθμός που, όταν επαληθευθεί, θα αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας, αν αναλογισθεί κανείς ότι στην προηγούμενη ΕΣΣΟ του Αυγούστου είχαν καταταγεί μόλις 7.500 κληρωτοί.

Ηοικονομική κρίση, η ανεργία που πλήττει κυρίως τους νέους, η μη εξεύρεση πόρων από πολλούς αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ για σπουδές στο εξωτερικό και κάποιες πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει σε διάφορα blogs το καλοκαίρι, ότι ενδέχεται να αυξηθεί και πάλι η στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες (φήμες ωστόσο που διαψεύστηκαν αμέσως από το υπουργείο) ήταν ίσως οι αιτίες που έκαναν περισσότερους από 15.000

νέους να στραφούν προς τη σιγουριά και την ασφάλεια των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα παραμείνουν στον Στρατό, μεσούσης της οικονομικής κρίσης επί εννέα μήνες (για όσους υπηρετούν στην Αεροπορία ή στο Ναυτικό 12 μήνες), περιμένοντας να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Επιπλέον ο χρόνος της θητείας, των εννέα δηλαδή μηνών, αποτελεί μεγάλο κίνητρο για να εκπληρώνουν μια κι έξω τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους.

Η αθρόα κατάταξη ωστόσο έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματίσει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τη στιγμή που προσφάτως, με τη μείωση των λειτουργικών εξόδων που επετεύχθη, έχουν καταργηθεί πολλές στρατιωτικές μονάδες και έχει περιορισθεί ο αριθμός των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ). Ηδη πραγματοποιούνται συσκέψεις για να είναι τα πάντα έτοιμα, μόλις αρχίσει η κατάταξη του Νοεμβρίου, ενώ σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα, τότε δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί σε έναν μικρό αριθμό κληρωτών να καταταγούν στην επόμενη ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου. Τίποτε ακόμη δεν έχει αποφασισθεί και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κάνει προσεκτικά βήματα, σύμφωνα πάντοτε με τις εκτιμήσεις που έχει: «Μιλάμε για εκτιμήσειςότι θα έχουμε διπλάσιο αριθμό νεοσυλλέκτων και παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτραώστε να είναι όλα έτοιμα» ήταν το μόνο σχόλιο που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, χωρίς να θελήσει να επεκταθεί.

Ηδη οι οικονομίες που έγιναν στις λειτουργικές δαπάνες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι αξιοσημείωτες, και αυτές έγιναν χωρίς να μειωθεί, έστω και στο ελάχιστο, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα να επιστραφεί ένα μεγάλο ποσό προς το υπουργείο Οικονομικών.

Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι «χτύπησε» και τους...

ανυπότακτους. Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το τελευταίο διάστημα οι ανυπότακτοι μειώθηκαν κατά 10% και «ο αριθμός τους τείνει να μειώνεται» , όπως αποκάλυψε στρατιωτική πηγή. Βεβαίως η στρατιωτική ηγεσία τρίβει τα χέρια της, αφού ο μεγάλος αριθμός κληρωτών τής λύνει τα χέρια για την όσο το δυνατόν αρτιότερη στελέχωση των επιχειρησιακών μονάδων.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ!!! να μην τους παρει αυτους που σπουδαζουν εδω και κατι χρονια..απο κοπροσκυλα γεμισε δεν θελει αλλα!να δουν την γλυκα του:ψαχνω εργασια αλλα δεν μπορω να βρω,κοπροι τωρα σας βολεψε να πατε στρατο ε??

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον μεγάλε "αλβανέ" σε κατέχει ζήλια κ πολλά άλλα..κ βγάζεις τον κομπλεξισμό σου στις διάφορες σελίδες.
κάτι τέτοιους σαν κ εσένα φορολογούμαστε για το ταμείο ανεργίας
με το μπουρδέλο το κράτος

Ανώνυμος είπε...

11:50 μήπως θες να πάρουν εσένα?Τι κόμπλεξ που έχεις πια?

Ανώνυμος είπε...

οι μήνες κατάταξης έπρεπε να είναι τουλάχιστον 15 τα στρατόπεδα έχουν πρόβλημα επάνδρωσης. βγάλτε επιτέλους τον στρατό από τον κομματισμό και την ψηφοθηρία φερθείτε και σκεφτείτε μια φορά ως ΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Επιστροφή στους 18 μήνες. Όπως η 95Ε ΕΣΣΟ που υπηρέτησα. Αυτό βεβαία σήμερα μοιάζει ανέκδοτο για γέλια.Είναι όμως το ιδανικό πιστεύω έτσι ώστε η εκπαίδευση να είναι αρκετά ικανοποιητική και να υπάρχει το αξιόμαχο. Οι σχεδιασμοί αλλάξανε αλλά ο εχθρός είναι ο ίδιος και ακόμα πιο δυναμωμένος. Μονό από βολές ημέρας και νύχτας τότε είχα κάνει συνολικά 19 σε Μ/Κ ΠΕΖΙΚΟ. Αλλά χρονιά τότε. και δεν αναφέρομαι για σειρές 30ετιας τι περνούσανε, αλλά άξιζε το κόπο. Ζούμε δύσκολες καταστάσεις. Χρειαζόμαστε αξιόμαχο στρατό για να ανταπεξέλθουμε τις δύσκολες ώρες. Αυτό πρέπει να το χωνέψουν αυτοί που θα πάνε. Δεν πρέπει να θεωρείται βόλεμα λόγω των οικονομικών προβλημάτων μας.

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.