Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ...PIRI REIS ΕΦΕΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Στην Αθήνα βρίσκεται ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να συμμετάσχει στο Διεθνές συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο. Η συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν είναι προγραμματισμένη να γίνει το πρωί της Παρασκευής, στο περιθώριο του Συνεδρίου.

Χθες το βράδυ, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν δείπνησαν μαζί, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους. Πληροφορίες, φέρουν τον τούρκο πρωθυπουργό να είναι αμετακίνητος από τις θέσεις του για κοινές παραχωρήσεις στο Αιγαίο! Δεν γνωρίζουμε εάν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας του θύμισε πως το Αιγαίο είναι Ελληνικό, αλλά όλες τις προηγούμενες ημέρες, τα γνωστά-άγνωστα κυβερνητικά "παπαγαλάκια" επαναλάμβαναν συνεχώς πως η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τους εξοπλισμούς, επειδή αποτελούν την σοβαρότερη αιτία της κάκιστης οικονομικής κατάστασης της χώρας...!



Και το Πίρι Ρέις σε... έρευνες

Η διήμερη επίσκεψη του Τ. Ερντογάν στην Αθήνα δεν άλλαξε τον προγραμματισμό εξόδου του «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τη σχετική NAVTEX που εκδόθηκε, το τουρκικό σκάφος θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες από τις 15-25 Οκτωβρίου.
Η περιοχή που προβλέπεται να κινηθεί είναι εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας, στον κόλπο της Σμύρνης, αλλά η επιλογή της χρονικής στιγμής μάλλον δεν είναι τυχαία...

Λύση στο Αιγαίο μέχρι τέλος του χρόνου, βλέπει η "Ζαμάν"
Μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει αποτέλεσμα σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, επικαλούμενη "διπλωματικές πηγές".
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι:

"Τους τελευταίους μήνες σημειώνεται πρόοδος στις διερευνητικές επαφές, όπου εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα. Είναι άξια προσοχής η μείωση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ και των παραπόνων των Ελλήνων πολιτικών σχετικά με το Αιγαίο.

Παρ' ότι η Αθήνα χρησιμοποιεί συγκρατημένη γλώσσα, διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα σημειωθεί πρόοδος σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα.

Η δήλωση του Ερντογάν ότι ενοχλείται από τις πτήσεις πάνω από τα νησιά, βρήκε θετική ανταπόκριση στην Αθήνα. Η συμφωνία που θα επέλθει με την επίλυση του προβλήματος του Αιγαίου, μπορεί να επιφέρει την αξιοποίηση του πλούτου του Αιγαίου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μιας θάλασσας όπου η Τουρκία και η Ελλάδα επιθυμούν να δουν ως περιοχή ειρήνης και φιλίας".



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.