Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΗΠΑ: "Η Τουρκία είναι ειρηνική χώρα που δεν εισέβαλε ποτέ σε γειτονικά κράτη"...


Ως "ειρηνική χώρα, που δεν εισέβαλε ποτέ σε γειτονικά κράτη", περιέγραψε την Τουρκία ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αγκυρα Τζέιμς Τζέφρι, άποψη με την οποία συνταχθηκε και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής δήλωσε, επίσης, πως η Αγκυρα «έχει ανησυχίες ασφαλείας στην Κύπρο και στο βόρειο Ιράκ». Προφανώς λόγω αυτών των ανηυσυχιών εισέβαλε το 1974 στην Κύπρο και κατέχει το 40% του νησιού και εισβάλλει κατά το δοκούν στο Ιράκ στο ετησίως καθιερωμένο "κυνήγι κεφαλών Κούρδων".

Κληθείς να σχολιάσει τις παραπάνω προκλητικές δηλώσεις, αλλά και εάν υπάρχει αλλαγή στη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Φ.Κρόουλι απάντησε:

«Εμείς κοιτάζουμε μπροστά κι όχι πίσω. Υπάρχει ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος σε εξέλιξη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μεταξύ της τουρκοκυπριακής και της ελληνοκυπριακής κοινότητας, υποβοηθούμενος από τα Ηνωμένα Έθνη. Είμαστε ικανοποιημένοι που παίζουμε ρόλο σε αυτό. Εστιάζουμε στην προσπάθεια να οδηγηθεί αυτό σε μια δίκαιη κατάληξη. Και δεν νομίζω να έχει καμιά αξία να σκαλίζουμε την ιστορία των τελευταίων 35 ετών».

Για το σχέδιο "Βαριοπούλα" που αποκάλυψαν οι ίδιοι οι Τούρκοι και προέβλεπε εισβολή στην Ελλάδα και κατοχή του Βόρειου Έβρου δεν είπαν τίποτα...


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.