Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ισραήλ:Αυξάνει κατά 50% την αντιπυραυλική-αντιβαλλιστική του αποτροπή



Το Ισραήλ ολοκληρώνει την νέα έκδοση του αντιπυραυλικού-αντιβαλλιστικού σύστηματος Arrow 2 το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές του επόμενου έτους. Το νέο σύστημα περιλαμβάνει το σύγχρονο ραντάρ Adir το οποίο έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και εντοπίζει πολύ πιο εύκολα πιθανούς στόχους από το υφιστάμενο ραντάρ Green Pine .

Οι 2 υπάρχουσες συστοιχίες διαθέτουν πα΄νω από 100 πυραύλους. Μια συστοιχία Arrow έχει 4-8 εκτοξευτές και κάθε εκτοξευτής φέρει έξι πυραύλους.Το βλήμα αναπτύχθηκε αρχικά για να καταρρίπτει πυραύλους τύπου Scud που θα εκτοξεύονταν από τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία ή το Ιράκ. Ο δύο τόνων Arrow 1 έχει αντικατασταθεί με τον 1,3 τόνων Arrow 2, ο οποίος μπορεί να καταρρίψει τους μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους που διαθέτει το Ιράν.

Το μελλοντικό και ικανότερο Arrow 3 δεν αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το Ισραήλ επίσης ψάχνεται να αγοράσει μια επίγεια έκδοση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Aegis ,το οποίο έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από το Arrow 2.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν να μοιράζονται το βάρος της ανάπτυξης του ισραηλινού Arrow. Πρακτικά οι ΗΠΑ θα συνδράμουν μρ πάνω από 100εκατομμύρια δολάρια για τις εργασίες ανάπτυξης του Arrow 3. Περισσότερα από τα μισά (σχεδόν τρία δισ δολάρια το κόστος της ανάπτυξης του Arrow!!)προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν κάνει κάποιες από τις εργασίες ανάπτυξης ή συνέβαλαν τεχνολογικά.



Οι ΗΠΑ έχουν επίσης προμηθεύσει το Ισραήλ, με το κινητό ραντάρ Χ-band που μπορεί να ανιχνεύει τα εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους από πολύ μακριά. Προς το παρόν, το ισραηλινό ραντάρ μπορεί να ανιχνεύσει μόνο ένα βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύεται από το Ιράν και όταν η κεφαλή πυραύλου είναι περίπου δύο λεπτά από το χτύπημα ενός στόχου στο Ισραήλ. Το ραντάρ Χ-band εαναγνωρίζει τον ιρανικό πύραυλο τυλάχιστον 5-6 λεπτά πριν πλήξει το στόχο, καθιστώντας δυνατό το ισραηλινό Arrow να χτυπήσει τον πυραυλο πιο μακριά και με μεγαλύτερη βεβαιότητα.

Το Arrow 3 αναμένεται να χρειαστεί ενα αντίστοιχο ραντάρ Χ-band, για να αντιμετωπίσει πιο εύκολα επίθεση πολλών Ιρανικών πυραύλων sahab3.Το Arrow 3 θα μπορούσε επίσης να λαμβάνει προειδοποιήσεις μέσω δορυφόρου ή UAV για εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.Το Arrow 3 ζυγίζει περίπου το μίσό σε σχέση με το Arrow 2 και κοστίζει περίπου 1/3 λιγότερο. Οι πρώτες δοκιμές του Arrow 3 θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος.

Φέτος, το Ισραήλ άρχισε την αύξηση της παραγωγής των πυραύλων Arrow.Περίπου πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια κοστίζει ο καθένας και εν μέρει κατασκευαζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες (από την Boeing), μιας και το Arrow είναι το κυριότερο αντιπυραυλικό του Ισραήλ. Από τότε που το Arrow εισήλθε στην υπηρεσία πριν από δέκα χρόνια,120 πύραυλοι μόνο έχουν κατασκευαστεί.

Σήμερα,το Ισραήλ έχει περίπου εκατό πυραύλους διαθέσιμους και θέλει να τους αυξήσει σε 150 ή 200 κατά τα επόμενα χρόνια


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.