Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Οι Παλαιστίνιοι αναστέλλουν τις διαπραγματεύσεις λόγω εποικισμών


Η πολιτική ηγεσία των Παλαιστινίων αποφάσισε να μην συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ για όσο διάστημα εξακολουθούν οι εποικιστικές δραστηριότητές του.

«Η θέση μας δεν έχει μεταβληθεί. Εμείς δεν θα διαπραγματευόμαστε καθ΄όσον ο εποικισμός συνεχίζεται», τόνισε ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΑΠ και της Φάταχ, στη Ραμάλα.

Η Παλαιστινιακή Αρχή πρόκειται να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με την ομάδα του Αμερικανού μεσολαβητή Τζορτζ Μίτσελ και θα παρουσιάσει τα πορίσματά της κατά τη διάρκεια συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου στις 8 Οκτωβρίου στη Λιβύη, στα περιθώρια της έκτακτης αραβικής συνδιάσκεψης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους Παλαιστίνιους να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες «χωρίς διακοπή, προκειμένου να επιτευχθεί μία ιστορική συμφωνία ειρήνης μέσα σε έναν χρόνο»

«Ο τρόπος για να επιτευχθεί μία ιστορική συμφωνία ανάμεσα στους δύο λαούς μας απαιτεί να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τις διεξάγουμε σοβαρά», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επισημαίνει ότι «οι Παλαιστίνιοι διαπραγματεύονται με το Ισραήλ για δεκαεπτά χρόνια την ώρα που οι εποικισμοί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνεχίζονταν» και εξέφρασε την ελπίδα του ότι «τώρα δε θα γυρίσουν την πλάτη τους στην ειρήνη».


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.