Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

«Στο κατώφλι του θανάτου ο καπιταλισμός» δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ από το βήμα του ΟΗΕ


Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε την Τρίτη, μιλώντας στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται «στο κατώφλι του θανάτου» και ότι είναι καιρός για ένα νέο οικονομικό σύστημα.

«Ο μεροληπτικός μηχανισμός του καπιταλισμού και οι ηγεμονικές προσεγγίσεις έχουν ηττηθεί και πλησιάζουν στο τέλος» δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

Πρόσθεσε ότι οι «αντιδημοκρατικοί και άδικοι μηχανισμοί εξουσίας των σωμάτων που λαμβάνουν τις αποφάσεις στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό πεδίο, αποτελούν τους λόγους πίσω από τις συμφορές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα».

Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ μίλησε σε κενά έδρανα, μιας και η προσέλευση στην ομιλία του ήταν μικρή. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτό έγινε λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος, ή επειδή η ομιλία του ήταν από τις πρώτες της Γενικής Συνέλευσης.

Νωρίτερα, μιλώντας με ιδιοκτήτες και υπεύθυνους αμερικανικών μέσων ενημέρωσης δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν έχουν ποτέ γνωρίσει ένα σοβαρό πόλεμο και δεν ήταν ποτέ νικηφόρες».

«Οι ΗΠΑ δεν καταλαβαίνουν με τι μοιάζει ένας πόλεμος. Όταν ένας πόλεμος ξεκινά, δεν γνωρίζει όρια» πρόσθεσε.

Ο Μ.Αχμαντινετζάντ κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ να μην αναμειχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Εν τω μεταξύ, η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας από το βήμα του ΟΗΕ, επέμεινε στην αναγκαιότητα να υπάρχει καλή διακυβέρνηση.

«Η βιώσιμη ανάπτυξη, όπως και η κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη, δεν νοούνται χωρίς μία καλή διακυβέρνηση, αλλά και με έναν σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε στην ομιλία της αυτήν η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Αλλά θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι και οι πλουσιότεροι οφείλουμε να αναπτύξουμε περισσότερο τα εργαλεία, που έχουμε στη διάθεσή μας για την αναπτυξιακή μας πολιτική» επισήμανε.

newsroom Δολ

Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.