Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ρωσία αναπτύσσει νέο ικανότερο όπλο Laser δήλωσε ο Μακάροφ.



Η Ρωσία εργάζεται πάνω σε ένα στρατιωτικό σύστημα λέιζερ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

"Οι εργασίες σχετικά με τα όπλα λέιζερ είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον κόσμο και περιλαμβάνουν και τη Ρωσία", δήλωσε ο Συνταγματάρχης, Νικολάι Μακάροφ.

Πρόσθεσε, όμως, πως είναι "πολύ νωρίς ακόμα", για να μιλήσει για τις προδιαγραφές του ρωσικού συστήματος λέιζερ.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης, η Ρωσία έχει αναπτύξει σε "αερομεταφερόμενο" λέιζερ, που μπορεί να θέσει εκτός λειτουργίας τα συστήματα αναγνώρισης και επεξεργασίας δεδομένων του εχθρού , καθώς και να καταρρίψουν πυραύλους, ενώ βρίσκονται στον αέρα.


Η Ρωσία άρχισε να αναπτύσσει τακτικά όπλα λέιζερ πριν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει διάφορα πρωτότυπα υψηλής ακρίβειας λέιζερ χημικής καταπολέμησης στο οπλοστάσιό της, μια πηγή αμυντική βιομηχανία, δήλωσε την Τρίτη.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη ανακοίνωση της Boeing σχετικά με την ανάπτυξη τέτοιου όπλου , Ρώσος εμπειρογνώμονας δήλωσε: «Δοκιμάσαμε ένα παρόμοιο σύστημα το 1972!!. Ακόμη και τότε, το δικό μας κανόνι λέιζερ, ήταν ικανό να χτυπήσει στόχους με μεγάλη ακρίβεια."

"Έχουμε προχωρήσει πολύ πιο μπροστά από τότε, και οι ΗΠΑ πρέπει να συμβαδίζουν με την έρευνα και την ανάπτυξη μας", πρόσθεσε.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.