Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η Ινδία θα τοποθετήσει Ρωσικά AESA στα SU-30MKI


H Ινδία ενδιαφέρεται να τοποθέτησει στα Su-30MKI ρωσικά Phazotron Zhuk-AE (αντίστοιχα AESA), ) ραντάρ.

Το ραντάρ Χ-band μπορει να παρακολουθήσει 30 εναέριους στόχους ταυτόχρονα και έξι στόχους ταυτόχρονα σε φαση επίθεσης. Έως το 2018, η ινδική πολεμική αεροπορία αναμένεται να έχει περίπου 300 Su-30MKIs.

Τα Ινδικά Sukhoi χρησιμοποιούν σήμερα το N011M παθητικής τεχνολογίας array, το οποίο παρέχει λιγότερη ισχύ αιχμής από ένα AESA.Το N011M έχει περιορισμούς στην back-end επεξεργασίας του και απαιτεί περισσότερες εργασίες συντήρησης.

Ο Υπουργός Άμυνας A.K. Antony μίλησε πρόσφατα στην ινδική Βουλή σχετικά με μια πρόταση για την αναβάθμιση των Iνδικών SUKHOI. Η αναβάθμιση αυτή θα πραγματοποιηθεί από την Hindustan Aeronautics Ltd στο Ιρκούτσκ της Ρωσίας,(που είναι και ο κατασκευαστής του αρχικού εξοπλισμού), από το 2012. Είναι πιθανό να παρθεί και απόφαση για το AESΑ ταυτόχρονα, γιατί το ραντάρ θα πρέπει να ενσωματώσει πλέον τα περισσότερα μέρη του αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων πλοήγησης και τους κινητήρες.

Το Su-30 μπήκε σε υπηρεσία στην Ινδία το 2000 - η αγορά εγκρίθηκε το 1997 - και τα αεροσκάφη δεν έχουν αναβαθμιστεί από τότε.



Η τεχνολογία AESA προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και αξιοπιστία σε σύγκριση με τα μηχανικής σάρωσης ραντάρ. Η Ινδία έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι όσα μαχητικά έχουν AESA θα έχουν πλεονέκτημα στο διαγωνισμό για τα 126 μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων (MMRCA). Για παράδειγμα, το F-16in προτείνεται με το APG-80 της Northrop Grumman , ενώ το F/A-18E/F προσφερεται με το APG-78 της Raytheon.
Όλοι οι άλλοι διεκδικητές έχουν προσφέρει ένα ραντάρ AESA,

Το MiG-35 είναι επίσης υποψήφιο στο διαγωνισμό MMRCA. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών του Απριλίου, το ραντάρ Zhuk είχε ελαφρώς μικρότερη διάμετρο από την έκδοση παραγωγής.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.