Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η καλή μας …αγΕλλάδα!!!


Του Δημήτρη Μυ

Γιατί να είναι δυσαρεστημένος ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ, ο κ. Στρος Καν, από την (αγ)Ελλάδα; Όσο το άρμεγμα συνεχίζεται χωρίς αντιρρήσεις, όλα θα είναι καλά και τα ωραία λόγια θα περισσεύουν.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, κατά τις επαφές του την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ με το ΔΝΤ την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλα θεσμικά παγκόσμια λαμόγια, υπογράμμισε με κάθε τρόπο την προθυμία της αγελάδας να προσφέρει (τζάμπα) τα... μαστάρια της.

Εκτός το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, μέσω του οποίου, η Αθήνα θα απαλλαγεί (!) από τα μερίδιά της σε επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, ενέργεια, real estate και τυχερά παιχνίδια, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα έχει στόχο τη συγκέντρωση 3 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Ας δούμε, όμως, τι είναι αυτά τα χρήματα, τα 3 δισ. ευρώ, που η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει μέσα σε τρία χρόνια, και να τα συγκρίνουμε με κάποιες άλλες «ανελαστικές» δαπάνες. Δαπάνες τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να «κόψουμε» γιατί αφορούν καθαρό νταβατζιλίκι. Και, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι νταβατζήδες πληρώνονται στην ώρα τους και χωρίς διαμαρτυρίες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του ΝΑΤΟ (καλοκαίρι 2010), παρά τη «μαύρη φτώχεια», τα χρέη, τις εποπτείες, τις περικοπές και τη λιτότητα, οι ελληνικές κυβερνήσεις κατάφεραν να καταβάλουν και με το παραπάνω το νταβατζιλίκι. Στην κυριολεξία διέπρεψαν!

Με άλλα λόγια, η Ελλάς, εντός του 2009, κατόρθωσε (ήταν η μία από τις μόλις πέντε χώρες που το πέτυχαν) και ξόδεψε ποσό πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, ποσοστό το οποίο έχει τεθεί ως κατώτατο όριο στο πλαίσιο της Συμμαχίας. Για την ακρίβεια, η Ελλάδα συνέτριψε το όριο του 2% και εκτίναξε τις ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές της δαπάνες στο ποσοστό του 3,4% του ΑΕΠ, δηλαδή διέθεσε υπέρ ΝΑΤΟ ποσό, το οποίο ανέρχεται στα 7 δισ. ευρώ!

Με λίγη ακόμα προσπάθεια θα μπορούσαμε, μάλιστα, να ξεπεράσουμε ακόμα και τις ΗΠΑ σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, οι οποίες πήραν βραχεία κεφαλή έναντι της Ελλάδος και πρόσφεραν στο έτσι κι αλλιώς δικό τους ΝΑΤΟϊκό «μαγαζί» ποσό που αντιστοιχεί στο 4% του αμερικανικού ΑΕΠ (παρεμπιπτόντως: «Ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες»...).

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, υπενθυμίζουμε ότι τα χρήματα αυτά, τα 7 δισ. ευρώ δηλαδή, αν δεν είχαν διατεθεί στο «αμερικανικό ταμείο», αλλά για τις ανάγκες του ελληνικού λαού, τότε όχι μόνο δεν θα χρειαζόταν να επιβληθούν στο λαό τα μέτρα του περασμένου Μάρτη (αύξηση ΦΠΑ, αύξηση φόρων στη βενζίνη, κατάργηση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας σε μισθωτούς και συνταξιούχους, κατάργηση επιδόματος αλληλεγγύης κ.λπ.), αλλά θα υπήρχε και περίσσευμα για τα δημόσια ταμεία, ύψους 1,2 δισ. ευρώ!

Το παράδειγμα, νομίζουμε, είναι μια σαφής απάντηση στο ερώτημα: «Πού πήγαν τα λεφτά». Απάντηση επίσης δίδεται και στο ερώτημα πού πηγαίνουν τώρα τα λεφτά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Μπράβο, παιδιά!!!

to pontiki

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KAΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ 7ΔΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ 6.8 ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ 3ΔΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 1.8 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ 2ΔΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕ 300 400ΕΚ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΕΙΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΕΞΟΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥΣ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι το 7% είναι υπερβολικό.Ακόμα και αν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες για Κόσσοβο,Αφγανιστάν κτλ.
Εκτός αν υπάρχει και κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε?Οικονομική συνδρομή πχ.

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.