Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΣΙΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ...ΡΩΣΙΚΑ SU-27 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!




Η πρόσφατη δημοσίευση σε τουρκικό ΜΜΕ της είδησης την κοινή τουρκοκινεζική άσκηση στην αεροπορική βάση του Ικονίου προκάλεσε έκπληξη στην Δύση και πιο πολύ στις ΗΠΑ που ζήτησαν αμέσως λεπτομέρειες από την τουρκική κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά οι Τούρκοι διέρρεαν στα δικά τους ΜΜΕ ότι επρόκειτο για "ρωσικά Su-27" κάτι που εν συνεχεία διαψεύστηκε, αλλά ΄μόνο μετά την άφιξη των κινεζικών μαχητικών. Νεότερο δημοσίευμα της τουρκική εφημερίδας Hurriyet αναφέρει ότι τα κινεζικά μαχητικά που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν 4 Su-27 τα οποία ανεφοδιάστηκαν στο Ιράν.

Ουσιαστικά για πρώτη φορά η μεσανατολική χώρα συμμετείχε έστω και έμμεσα στην πραγματοποίηση μίας τουρκοκινεζικής αεροπορικής άσκησης επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου, ενώ υπήρξε σοβαρή κριτική από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προς την τουρκική κυβέρνηση που φαίνεται ότι έχει αποφασίσει μια πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική αποκτώντας ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με το παρελθόν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την πραγματοποίηση της άσκησης από τουρκικής ή κινεζικής πλευράς. Αν τελικά η άσκηση πραγματοποιήθηκε όπως αναφέρει το δημοσίευμα αποτελεί μία εντυπωσιακή εξέλιξη δεδομένου της σύγκρουσης που υπήρξε στο παρελθόν μεταξύ των δύο χωρών λόγω της ταραχών μεταξύ των Ουιγούρων και των Κινέζων Χάν στην πόλη Ürümqi στην βορειοανατολική Κίνα τον Ιούλιο του 2009.


defencenet


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.