Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ:"ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΝΝΟΟΥΣΑ"!ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ


Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τα περί «διεφθαρμένης χώρας» που του είχε εξομολογηθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας, εφημερίδες δημοσιεύουν διευκρινιστική ανακοίνωση εκπροσώπου του επικεφαλής του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία με πρώην πρωθυπουργό, αλλά στην δημόσια δήλωση του Γ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» και την «Ελευθεροτυπία», σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ, Γκι Σούλερ, επισημαίνει: «Ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, αλλά υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς τη στιγμή που είχαμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δηλαδή το 2009».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Irish Times», στο οποίο φιλοξενούνταν το Σάββατο οι ακριβείς δηλώσεις του κ. Γιούνκερ σημειωνόταν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup είχε πει: «Δεν μπορούσα να αποκαλύψω τα όσα γνώριζα (για την ελληνική οικονομία). Ήξερα ότι ένα από τα βασικά ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει: "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα". Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελλάδα είχε φερθεί τελείως διαφορετικά ξεκινώντας πριν από δεκαετίες».

Οι δηλώσεις Γιούνκερ έχουν δημιουργήσει αναστάτωση τόσο στην Φρανκφούρτη, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ να δηλώνει έκπληκτος από τις δηλώσεις Γιούνκερ, όσο και στην Ελλάδα, με τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Καραμανλή και Κ.Σημίτη να αρνούνται ότι έχουν κάνει εκείνοι τέτοιου είδους δηλώσεις και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να «φωτογραφίζει» τον Κ.Καραμανλή.

ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη κοινωνία λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης έχει υποχρεώσει αρκετούς υπουργούς, αλλά και βουλευτές, να αλλάξουν μέχρι και τις καθημερινές τους συνήθειες, προκειμένου να αποφύγουν την εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία μιας δημόσιας αποδοκιμασίας από τους πολίτες, ανάλογη με εκείνες που έχουν υποστεί στο πρόσφατο παρελθόν συνάδελφοί τους της Ν. Δημοκρατίας.

Κατά πρώτον έχουν περιορίσει σημαντικά τις εξόδους σε δημόσιους χώρους (καφέ ή εστιατόρια), ενώ για τις μετακινήσεις τους στην Αθήνα αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις υπουργικές λιμουζίνες που δεν περνούν απαρατήρητες και επιπλέον εύκολα μπορούν να εγκλωβιστούν στην κίνηση της πρωτεύουσας. Προτιμούν τις μηχανές και φορούν κράνη για να μη γίνονται αντιληπτοί από τους διερχόμενους οδηγούς η πολίτες.

Εντυπωσιακή ήταν η εικόνα της Άννας Διαμαντοπούλου, Πέμπτη μεσημέρι στη Βουλή: Ντυμένη στα μαύρα, φόρεσε μαύρο κράνος με φιμέ τζάμι, ανέβηκε στη μαύρη μηχανή που οδηγούσε ο αστυνομικός της και αναχώρησε για το υπουργείο. Μηχανή χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του (ενδεχομένως και για άλλους επιπλέον λόγους) κι ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Οι περισσότεροι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες τους δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το «κλίμα οργής» που υπάρχει στους πολίτες που λόγω των περικοπών έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση. Φοβούνται ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωποι με κάποιους αγανακτισμένους συνταξιούχους, δημόσιους υπαλλήλους ή κάποιους άλλους που έχουν θιγεί με σκληρό τρόπο από την κυβερνητική πολιτική.

Στην κρίσιμη ερώτηση πώς θα κατέβουν στις περιφέρειές τους να κάνουν εκστρατεία εν όψει εκλογών, ορισμένοι απαντούν ότι θα περιορίσουν τις εμφανίσεις στις απολύτως αναγκαίες και άλλοι ότι δεν πρόκειται να βγουν στον κόσμο....


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.