Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ



Συνταρακτικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του «συνδικάτου του εγκλήματος», καθώς τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν πως το γραφείο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη μεσολαβούσε μεταξύ εφορίας και επιχειρηματιών, ενώ έδειξε και ιδιαίτερο ζήλο στην εξυπηρέτηση του επιφανούς μέλους της σπείρας κ. Γιώργου Τρομπούκη!

Δεκάδες συνομιλίες που περιέχονται στη δικογραφία φανερώνουν πως ο υπεργολάβος άλλων μεγάλων εταιριών και πρωταγωνιστής της διαβόητης σπείρας, έτυχε βοηθείας στελεχών της κυρίας Μπακογιάννη για να έχει ευμενή αντιμετώπιση από το ΣΔΟΕ, όταν η υπηρεσία διενέργησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην εταιρία του.

Η απίστευτη αυτή ιστορία εξελίσσεται στις 10 Απριλίου του 2009, την περίοδο της παντοδυναμίας της κυρίας Μπακογιάννη που κατείχε τη θέση της υπουργού των Εξωτερικών. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, μικτό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, με έναν ελεγκτή από το ΥΠΕΕ και έναν από το τελωνείο, φθάνει στην κατασκευαστική εταιρία του κ. Τρομπούκη στο Αγρίνιο για να ελέγξει τις δραστηριότητές της.

Ο κ. Τρομπούκης αρχίζει αμέσως έναν απίστευτο τηλεφωνικό μαραθώνιο, για να καταφέρει να ξεμπλέξει με τους επίμονους ελεγκτές, καθώς όπως παραδέχεται στα τηλεφωνήματά του, η προσπάθειά του να λαδώσει τους ελεγκτές δεν είχε αποτέλεσμα.

Οι επαφές που κινητοποίησε ο κ. Τρομπούκης, τον ενημερώνουν πως εις εκ των ελεγκτών, ο κύριος Βαγγέλης Αγγελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο γραφείο του και του κάνει έλεγχο στα οικονομικά του στοιχεία, είναι ένας αυστηρός Χανιώτης που έχει εργαστεί για χρόνια στο γραφείο της κυρίας Μπακογιάννη, ενώ πέρασε και από αυτό της κυρίας Μιλένας Αποστολάκη.




Με τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και σε αστραπιαίο πραγματικά χρόνο, ο μηχανισμός που έθεσε σε λειτουργεί ο κ. Τρομπούκης αρχίζει και κινείται. Φίλος του τον ενημερώνει πως αναλαμβάνει να ζητήσει βοήθεια από το γραφείο της τότε υπουργού. Αργότερα τον ενημερώνει πως μίλησε τηλεφωνικά με τον κύριο Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος όμως δεν θυμόταν το όνομά του ελεγκτή του ΣΔΟΕ, ενώ αναφέρει πως προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τους συνεργάτες της υπουργού, κύριο Δημήτρη Ζαφειριάδη και κύριο Παναγιώτη Αντωνόπουλο, αλλά πως δεν τα κατάφερε γιατί βρίσκονταν σε σύσκεψη μαζί της.

Λίγο μετά τις 2.30 το απόγευμα, οι τηλεφωνικές προσπάθειες του κ. Τρομπούκη αποδίδουν, καθώς ο ίδιος λέει στον φίλο του ότι κ. Αντωνόπουλος, συνεργάτης της κυρίας Μπακογιάννη, επικοινώνησε με τα το κλιμάκιο, με αποτέλεσμα οι εφοριακοί να ηρεμήσουν και να βγουν από την εταιρία για να συζητήσουν.

Στο τέλος της ημέρας, ο κατηγορούμενος σήμερα εργολάβος, μιλάει εμφανώς ανακουφισμένος στο τηλέφωνο, καθώς κατόρθωσε να έχει στον αγώνα του με το…ΣΔΟΕ ολόκληρο υπουργικό γραφείο, ενώ λίγο μετά τις 11 το βράδυ συνομιλεί με έναν άνδρα με το όνομα «Χρήστος», ο οποίος συζητά πως θα κανονίσουν να εισπράξει από τον κ. Τρομπούκη έναν ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ.

Με αφορμή αυτό, ο κ. Τρομπούκης αποκαλύπτει το χρονικό του με το ΣΔΟΕ και τη χείρα βοηθείας από το υπουργικό γραφείο.

ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.